Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Πάει περίπατο η εκταμίευση της δόσης ύψους ενός δισεκατομμυρίου

Πάει περίπατο η εκταμίευση της δόσης ύψους ενός δισεκατομμυρίου μέσα στον Ιούνιο καθώς μετά το κλείσιμο της Βουλής οι ημερομηνίες για την ψήφιση μιας σειράς από…


προαπαιτούμενα νομοσχέδια θα είναι αδύνατο να ψηφιστούν μιας και οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν και έτσι το πράσινο φως από το eurogroup της 13ης του μηνός θεωρείται κάτι παραπάνω από απίθανη

Η κυβέρνηση δεν ενοχλείται ιδιαιτέρως διότι θέλει να αποφύγει να τα ανοίξει τώρα λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές καθώς θα ανοίξουν νέα μέτωπα με μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Με το κλείσιμο της Βουλής και τον επερχόμενο ανασχηματισμό πάνε για αργότερα η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών (το οποίο η κυβέρνηση θέλει να το επανασχεδιάσει απ' την αρχή), το δασικό νομοσχέδιο, το “σπάσιμο” της ΔΕΗ, αλλά και η κατάργηση του φόρου υπερ τρίτων.

Όπως και να 'χει η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας, όμως παραμένει ο μεγάλος πονοκέφαλος των 7 δισ. των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας μέσα στο Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:


«Το εσπευσμένο και αναιτιολόγητο κλείσιμο της βουλής συνιστά μια απαράδεκτη πράξη που συμβάλει στην περαιτέρω απαξίωση της δημοκρατίας. Είναι φανερό πως ο κ. Σαμαράς φοβάται την ανοιχτή βουλή, εχθρεύεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιλέγει τις “ασφαλείς” συνθέσεις των θερινών τμημάτων για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις με τον πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο, αλλά και για να μεταφερθούν οι συζητήσεις άρσης ασυλίας, μεταξύ των οποίων του Υπ. Εσωτερικών, αλλά και του Η. Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου, τον Οκτώβριο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: