Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Παραδέχτηκαν την ύπαρξη της «Περιοχής 51» στη Νεβάδα

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παραδέχτηκε την ύπαρξη της «Περιοχής 51» στη περιοχή της Νεβάδα, όπου για χρόνια υπήρχαν μαρτυρίες για ιπτάμενους δίσκους που πηγαινοέρχονταν, στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά τα κατασκοπευτικά σκάφη U-2 που δοκιμάζονταν σε αυτήν την απόρρητη βάση, όπως αποκαλύπτεται σε έκθεση της CIA που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον.


Με την έκθεση αυτή η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ξανά την ύπαρξη της «Περιοχής 51» στη Νεβάδα αλλά δεν κάνει ούτε νύξη για «μικρά πράσινα ανθρωπάκια» ή εξωγήινα σκάφη.
Μετά από πολλές δεκαετίες απόκρυψης και παραπληροφόρησης, με τις θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινων και πειραμάτων να οργιάζουν, η CIA σήκωσε το πέπλο της σιωπής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Πανεπιστημίου περί δημοσιοποίησης των δημοσίων εγγράφων.


Στην επίσημη έκθεση για την ιστορία του προγράμματος U-2 κατά την περίοδο 1954-74, που συνέταξαν δύο ιστορικοί της CIA, αποκαλύπτεται ότι η «Περιοχή 51», μια απομονωμένη βάση περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λας Βέγκας, χρησιμοποιήθηκε για τις δοκιμές των περίφημων κατασκοπευτικών αεροσκαφών του Ψυχρού Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: