Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε

Το ένα γ@μημεν@  ευρώ που στοίχισε τη ζωή σ’ ένα 18χρονο παλικάρι είναι ένα μόνο δραματικό ενσταντέ ενός ανάλγητου και φασιστικού κράτους, με ανίκανους και φιλόδουλους πολιτικούς όπως ο Σαμαράς , ο Βενιζέλος, και οι συν αυτούς θρασύδειλοι βουλευτές, που δεν έχουν το ανάστημα το πολιτικό να αντιδράσουν και άπλα ψελλίζουν άναρθρες δικαιολογίες για να στηρίξουν την άθλια πολιτική του ξεπουλήματος της Ελλάδας που επιβάλλουν οι εν Βρυξέλλες πάτρωνες των ως άνω.


Είναι ένα μια ακόμα δολοφονία μέσα στις τόσες άλλες που χουν συντελεστεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια κι έχουν σαν ηθικούς αυτουργούς τους πολιτικούς που άσκησαν διοίκηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα τελευταία χρόνια – υπάρχουν και λίγες ελάχιστες εξαιρέσεις οφείλω να ομολογήσω -  αλλά που δυστυχώς δε καίγετε καρφί σε κανέναν απ’ αυτούς, και εμείς καθόμαστε και κοιτάμε απαθείς ωσάν να μη μας αφορά.

Θυμάμαι τι ειχε συμβεί με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου του νεαρού μαθητή το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας.
Και επίσης θυμάμαι πως προκάλεσε αντιδράσεις από πολίτες σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα, το Ηράκλειο και αλλού.

Οι πορείες διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκαν το ίδιο βράδυ του περιστατικού και την επομένη, οδήγησαν σε μεγάλες υλικές καταστροφές γραφείων, καταστημάτων, δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων.
Μια κοινωνική αντίδραση που σήμερα παρά τα δολοφονικά μετρά που λαμβάνονται σε βάρος του κοσμάκη δεν τη βλέπουμε τι μας συμβαίνει;
Μήπως μας αρέσει να υποφέρουμε και να βασανιζόμαστε; 
Πόσοι ακόμα άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους μέχρι να ξεσηκωθούμε;


Σου έχουν πάρει τη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την περίθαλψη και τόσα άλλα.
Θα σου πάρουν και το σπίτι. Θα μου πάρουν τη γη σου. Θα σου πάρουν τη ζωή. Δεν θα αποφασίζεις εσύ για το πώς θα ζήσεις…
Παραβιάζουν όλα τα βασικά δικαιώματα του πολίτη, όπως ορίζονται, από διεθνείς διατάξεις, το Σύνταγμα, την Ηθική, τις Αξίες και τις Αρχές μας…
Κι όμως εσυ ακόμα παραμείνεις απαθής ωσάν να μη σε άφορα.

Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλά δεινά τα τελευταία χρόνια, όμως ήρθε η ώρα να σηκωθεί και να παλέψει.
Το πλήγμα ήταν ισχυρό για να λυγίσουμε, ίσως τώρα να δόθηκε η αφορμή οι Έλληνες να ξεσηκωθούν, μην έχετε πλέον ψευδαισθήσεις πως όλα αυτά τα πολιτικά “ξόανα” με τις αριστερές και σοσιαλιστικές πατερίτσες είναι υποχείρια και υπαλληλίσκοι β’ κατηγορίας κάτω ακόμα και από τους υπαλλήλους της περίφημης Τρόικας στους οποίους λογοδοτούν κάθε λίγο και λιγάκι.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πλέον επικίνδυνοι και η θέση που τους αρμόζει δεν είναι να μας κυβερνούν αλλά να καταγραφούν στην συνείδηση όλων μας ως οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” του λαού και της χώρας μας.


Πρέπει εδώ και τώρα να πάψουμε να περιμένουμε το “μάνα εξ ουρανού” για την σωτηρία μας και να αποφασίσουμε να ξεσηκωθούμε και να στείλουμε όλα αυτά τα ξεπουλημένα «υποκείμεν» στον αγύριστο …. για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: