Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πάγωμα της δόσης για 3 μήνες «αγκάθι» η κινητικότητα

Περίπου μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση μεταξύ της τρόικας και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, με σημαντικό "αγκάθι" την κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων η οποία πρέπει να γίνει εντός του μήνα και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.
Plus500
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα επαναληφθεί και την Πέμπτη καθώς ορισμένες εκκρεμότητες παραμένουν, ενώ ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει ζητήσει παράταση για το θέμα προκειμένου να εξετάσει όλες τις παραμέτρους.

Την ίδια ημέρα η τρόικα θα επισκεφθεί και το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φλέγοντα θέματα είναι η παράταση της προθεσμίας για την κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και το θέμα του συνυπολογισμού ή όχι των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ στον αριθμό των 4.000 απολύσεων, για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, ζήτημα παραμένει το ενδεχόμενο αποχώρησης δημοτικών υπαλλήλων.

Στόχος των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να έχει υπάρξει συμφωνία ως τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία συνεδριάζει το Eurogroup προκειμένου να αποφασίσει επί της αποδέσμευσης της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο Reuters, πως όλα τα ζητήματα έχουν κλείσει πέραν αυτού της κινητικότητας, ενώ για το - ακραίο - ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση της δόσης ανέφερε πως "δεν θα είναι το τέλος του κόσμου" καθώς μπορεί να καλυφθεί με αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

Στο βάθος η "τρύπα" στον ΕΟΠΥΥ

Η "τρύπα" στον ΕΟΠΥΥ, η οποία υπολογίζεται από το οικονομικό επιτελείο σε 1,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014 και αποτελεί το κύριο μέρος του συνολικού δημοσιονομικού κενού (περίπου 2 δισ. ευρώ) για τη συγκεκριμένη περίοδο, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά αντικείμενα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.


ΠΗΓΗ: ΝΟΟΖ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: