Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ και συνιστώσες το μεγάλο αγκάθι για τον Τσίπρα

Στα όρια της σύγκρουσης βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη απόφαση του Αλέξη να διαλυθούν οι συνιστώσες, κάνοντας την αρχή με τον Συνασπισμό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τσίπρα είναι το βαρύ όνομα του Μανώλη Γλέζου, που αντιδρά έντονα σε μια τέτοια προοπτική
Plus500
Οι εκπρόσωποι των ΔΕΑ, ΑΚΟΑ και των «Ενεργών Πολιτών», Αντ. Νταβανέλλος, Γ. Θεωνάς και Μ. Γλέζος δηλώνουν ότι είναι «υπέρ του ενιαίου φορέα του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή δράση και κοινές εμφανίσεις.

Και καταλήγουν, απευθύνοντας πρόσκληση να αποσυρθεί από τη συζήτηση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης Τσίπρα για την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, «ένα αγκάθι που», όπως λένε, «ενώ δεν λύνει κανένα υπαρκτό πρόβλημα, μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρή κρίση».

Σημειώνουν ότι η αυτοδιάλυση είναι μια εθελοντική διαδικασία που επαφίεται στην ελεύθερη απόφαση κάθε μίας από τις συνιστώσες.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με επιβολή  και με τελεσίγραφο», αναφέρουν.


Υποστηρίζουν, επίσης, ότι από την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα οι συνιστώσες αποδείχθηκαν «πολύτιμο συστατικό του συμμαχικού σχήματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, καθώς άνοιξαν δρόμους, πήραν ευθύνες, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων τις οποίες συχνά άλλοι δημιούργησαν».


Το ποιο πιθανό είναι να απαντήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα που θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: