Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πέθανε ο ήρωας Νίκος Παππάς κυβερνήτης του «Βέλος»

Έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί, ο κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος» και πρωτεργάτης του κινήματος του Ναυτικού Νίκος Παππάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με την επάρατη νόσο.



Ο Νίκος Παππάς νοσηλευόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για μεγάλο χρονικό διάστημα, τις τελευταίες ώμος μέρες είχε μεταφερθεί σπίτι του όπου και άφησε την τελευταία πνοή.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο κίνημα που είχε στόχο την ανατροπή της Χούντας επρόκειτο να εκδηλωθεί την 23η Μαΐου του 1973, ωστόσο τα σχέδια δεν προχώρησαν καθώς υπήρξαν ενδείξεις ότι είχε προδοθεί με αποτέλεσμα οι αξιωματικοί που σχεδίαζαν το κίνημα τέθηκαν υπό περιορισμό.


Αλλά ο Νίκος Παππάς με το πλήρωμα του «Βέλος» αποφάσισαν να στασιάσουν και να αποχωρήσουν από άσκηση του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετείχε το πλοίο, ζητώντας στη συνέχεια πολιτικό άσυλο στην Ιταλία.
 
Αυτή η κίνησή είχε τεράστιο αντίκτυπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς προβλήθηκε εκτεταμένα από όλα τα ξένα ΜΜΕ και κλόνισε την εικόνα που η Χούντα προέβαλε ότι είχε το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων με το μέρος της.

Ο Παππάς διετέλεσε αρχηγός του ΓΕΝ και υπουργός, ενώ τιμήθηκε αρκετές φορές από την επίσημη πολιτεία.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: