Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ένταση και αντεγκλήσεις πριν από λίγο στη βουλή


Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής για μισή ώρα, προκειμένου να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου, μετά από σχετική ένσταση που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες.


Κατά την τοποθέτησή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι «δείχνετε υπόθαλψη και ανοχή σε όσους έφτασαν τη χώρα σ'αυτήν την κατάσταση.
Παραβιάζονται άρθρα του Συντάγματος που αφορούν στις ελευθερίες. Παραβιάζεται το άρθρο του Συντάγματος που αφορά στην υπεράσπιση της δημοκρατίας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το τρίτο μνημόνιο όσο σπρώχνει στην εξαθλίωση, άλλο τόσο καταργεί και δημοκρατικές αρχές.
Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του κόμματος, Χρ. Γιαταγάνα, υποστήριξε ότι ο νόμος είναι καθ' ολοκληρίαν αντισυνταγματικός και απευθυνόμενη στους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, είπε:
«Πως μπορείτε να ψηφίσετε ένα νόμο τον οποίο δεν έχετε προλάβει να το διαβάσετε και σαν άλλοι Χρυσοχοΐδηδες θα ρθειτε να μας πείτε 'συγνώμη δεν το διάβασα'; Θα πρέπει να ντρέπεστε».
Ωστόσο, κατά τη σημερινή κρίσιμη διαδικασία, ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης, προσέρχονται στη Βουλή, με στόχο την εξασφάλιση 155 θετικών ψήφων στο πολυνομοσχέδιο.
Mega Casino gametwist

Δεν υπάρχουν σχόλια: