Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ικανοποίηση στην Ευρώπη από την επανεκλογή Ομπάμα


Με ικανοποίηση και εκδηλώσεις χαράς υποδέχθηκαν στην Ευρώπη την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα για μία ακόμη θητεία στο Λευκό Οίκο.


Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα» έγραψε στα ολλανδικά ο Βαν Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως είναι ευκολότερο να συνεργάζεται κανείς με έναν αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του γιατί είναι λιγότερο απορροφημένος με τα εθνικά θέματα.

Από τη Μέση Ανατολή όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι προσβλέπει στη συνεργασία μαζί του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στο Λευκό Οίκο χαιρετίζοντας τη "ξεκάθαρη επιλογή" των Αμερικανών για μια "ανοιχτή και αλληλέγγυα Αμερική, δεσμευμένη πλήρως στη διεθνή σκηνή και με πλήρη συνείδηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας: όπως η ειρήνη, η οικονομία, το περιβάλλον".

Στη Γερμανία η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζοντας την καλή συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και προσκαλώντας τον στο Βερολίνο.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Ελιο Ντι Ρούπο συνεχάρη τον Ομπάμα για τη νίκη του την οποία χαρακτήρισε ως ένα «ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον των ΗΠΑ, όλου του κόσμου, αλλά και το δικό μας».
«Οι Αμερικανοί ψήφισαν για με Αμερική περισσότερο δίκαιη και ανεκτική» πρόσθεσε. Ο Ντι Ρούπο χαιρέτισε «τις προοδευτικές ιδέες και τις επιλογές της διεθνούς πολιτικής του Ομπάμα που προωθούν μια πολύπλευρη προσέγγιση με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό».

Η Αμερική είναι πιο ισχυρή» με την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου η κυβέρνηση εξασφαλίζει έναν επωφελή διάλογο στα μεγάλα διεθνή θέματα, όπως για την οικονομική κρίση που αφορά το ευρώ, εκτιμά στις σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Τζούλιο Τέρτσι, στην πρώτη αντίδραση της Ρώμης για τις αμερικανικές εκλογές.
Πηγή Έθνος 
Mega Casino gametwist

Δεν υπάρχουν σχόλια: