Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τεράστιες ζημίες και πολλούς νεκρούς άφησε πίσω της η καταιγίδα «Σάντυ»


Ξεπέρασαν τους 78 οι νεκροί σε 7 πολιτείες, ενώ περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα, οι δε ζημιές στη Νέα Υόρκη αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 δις $.
Ο πρόεδρος Μπ. Ομπάμα ανακοίνωσε ότι οι πληγέντες θα λάβουν βοήθεια από την κυβέρνηση


Εικόνες βγαλμένες από ταινίες καταστροφής του Χόλλυγουντ αντίκρισαν οι πολίτες των μεσοατλαντικών πολιτειών των ΗΠΑ και της Νέας Αγγλίας, καθώς ο τυφώνας «Σάντι», που έγινε πλέον μετατροπικός κυκλώνας, άφησε στο πέρασμά του πάνω από 38 νεκρούς σε επτά πολιτείες, τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ πλημμυρισμένα και περίπου 7,5 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα. Η καταιγίδα - Φρανκενστάιν, που οι Αμερικανοί ελπίζουν ότι δεν θα ξαναζήσουν, χθες πέρασε στον Καναδά και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον ένας άνθρωπος ήδη έχασε τη ζωή του εκεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την πόλη της Νέας Υόρκης, που ήταν και η πιο βαριά πληγείσα από τον τυφώνα, ως περιοχή «μέγιστης καταστροφής», που σημαίνει ότι οι πληγέντες Νεοϋορκέζοι θα λάβουν βοήθεια από την κυβέρνηση, καθώς οι ζημιές από την καταστροφή αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.


Η καταιγηδα «Σάντι» με ανέμους που έφταναν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα έσπασε τα προστατευτικά προσχώματα στο Νιου Τζέρσεϊ, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες σε τέσσερις πόλεις, ενώ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης τα κύματα έφτασαν σε ύψος τα 4 μέτρα, περνώντας πάνω από κάθε προστατευτικό, προκαλώντας ζημιές σε όλο το δίκτυο του μετρό της πόλης της Νέας Υόρκης και διαλύοντας μεγάλο μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: