Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ζημιές για πρώτη φορά στην ιστορία της ανακοίνωσε η Microsoft


Πρώτη φορά στην ιστορία της η κολοσσιαία εταιρεία λογισμικού της Microsoft εμφάνισε οικονομικό έλλειμμα.


Στο πρώτο τέταρτο του έτους παρουσιάζοντας τους τελευταίους μήνες πριν από το τέλος του Ιουνίου 492 εκατομμύρια δολάρια έλλειμμα...


Συγκεκριμένα, η Microsoft ανακοίνωσε έσοδα $192 εκατ. χωρίς φόρους και απώλειες $492 εκατ. λόγω της υποτίμησης για το Q4, με τη “ζημιά” να αντιστοιχεί σε $0.06 ανά μετοχή. Φυσικά, το ποσό μοιάζει μηδαμινό, αλλά η πτώση φαίνεται καλύτερα αν αναλογιστούμε ότι για το ίδιο διάστημα πέρυσι ανακοίνωσε έσοδα $5.9 δισ. και κέρδος $0.69 ανά μετοχή…

Κατά τα άλλα, στους υπόλοιπους τομείς πηγαίνει αρκετά καλά. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 4% ($18.06 δισ. έναντι $17.41 το προηγούμενο τρίμηνο), με τα Windows και Windows Live να αποφέρουν $4.15 δισ., το τμήμα Microsoft Business $6.29 δισ., οι online υπηρεσίες $0.74 δισ., το τμήμα servers-tools $5.09 δισ. και το τμήμα Entertainment-Devices $1.79 δισ.

Πάντως, τα έσοδα θα ήταν μεγαλύτερα αν δεν υπήρχε η πτώση στις πωλήσεις των PCs, που είχαν ως άμεσο επακόλουθο τη μείωση των πωλήσεων Windows, ενώ αξειωσημείωτη είναι η άνοδος του τμήματος Entertainment-Devices (Xbox, Xbox Live) κατά 20% για το Q4 και συνολικά κατά 8% όλο το οικονομικό έτος.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα πάρει για τα καλά εμπρός η μετοχή της εταιρίας με την κυκλοφορία των Windows 8 και Windows Phone 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια: