Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Germanwings μια εταιρία χαμηλού κόστους που σκότωσε 148 ανθρώπους

Τι συμβαίνει με την Germanwings ποιος ή ποιοι ευθύνονται για το δραματικό γεγονός του ότι 148 άνθρωποι σήμερα είναι νεκροί;Γιατί το προσωπικό της εταιρίας είχε ξεκινήσει σειρά κινητοποιήσεων;Ποιος μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές;Εχει κάτι να πει η Germanwings πανω σ’ όλα αυτά;


Η Germanwings ιδρύθυκε τον Οκτώβριο του 2002, με έδρα την Κολωνία. Είναι θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, που αντικαθιστά σταδιακά τις σύντομες  πτήσεις της εταιρείας στην Ευρώπη.
Η Germanwings έχει στόλο περίπου 80 αεροσκαφών, τα περισσότερα A319 και A320, ηλικίας μεταξύ 12 και 13 ετών. Το Airbus A320 που κατέπεσε στις γαλλικές Άλπεις το πρωί της Τρίτης, ήταν 24 ετών.
Η εταιρεία είχε ανταποκρίσεις σε 110 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Μόνο το 2013, την επέλεξαν για τις μετακινήσεις τους περίπου 16.000.000 επιβάτες, γεγονός που την καθιστά την τρίτη γερμανική εταιρεία, μετά την Lufthansa και την AirBerlin.


Παρ όλα αυτά πέρσι άρχισαν οι περικοπές με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή συντήρηση των αεροσκαφών, αυτό ειχε σαν συνπεια πιλότοι και προσωπικό αρνούνται να μπουν σε αεροσκάφη της Germanwings μετά το πολύνεκρο δυστύχημα με αεροσκάφος της εταιρείας, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται πτήσεις της. Το γεγονός παραδέχτηκε η ίδια η Germanwings σε ανακοίνωση της. Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, κ. Τόμας Βίνκελμαν δήλωσε ότι καταλαβαίνει τις αποφάσεις του προσωπικού και σημείωσε πως υπάρχουν περιστασιακά προβλήματα στις πτήσεις της Germanwings. Η GermanWings είναι θυγατρική της Λουφτχάνσα και δημιουργήθηκε προκειμένου η γερμανική εταιρεία να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: