Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Δεν μας δίνουν τη δόση του Ενός ΔΙς Ευρώ αν δε πάρουμε νέα μέτρα

Αρχή δια την εκταμίευση της δόσης είναι τα νέα μέτρα, δηλαδή με λίγα λόγια οι « Βρυξέλλες» θέλουν «αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα» ενώ από τη πλευρά της η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκονται στο απόλυτο αδιέξοδο που περιγράφεται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.  

Μπορεί η προσοχή της κοινής γνώμης να είναι στραμμένη στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κάποια στιγμή όμως θα ατονήσει και τότε θα αποκαλυφθεί και θα επανέλθει πιεστικά το
πραγματικό πρόβλημα της χώρας, που δεν άλλο από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει εδώ και 4 χρόνια.
Στο Βερολίνο δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χαλαρώσουν την πίεση για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων, αφού φοβούνται πιθανές αναταράξεις και πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ιταλία αλλά και ανάλογες απαιτήσεις από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Δεν τους απασχολούν και τα πολιτικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η ελληνική πλευρά και εστιάζονται στην άνοδο της ακροδεξιάς και των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και στην αποσταθεροποίηση και την πτώση της κυβέρνησης, σε περίπτωση που απαιτηθούν νέα μέτρα και περικοπές.

Ποια είναι αυτά; άπλα διαβάστε αλλά μη βρίσετε σας παρακαλώ. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1.    -Να κλείσουν άμεσα ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.
2.    -Να δοθούν τα ονόματα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
3.    -Να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις, προκειμένου να γίνουν απολύσεις 10.000 τραπεζοϋπαλλήλων.
4.    -Να ανοίξει το ασφαλιστικό, να ενταχθούν σε ένα ενιαίο ταμείο και οι ασφαλισμένοι στα λεγόμενα ''ευγενή ταμεία''.
5.    -Να μειωθούν, σε βαθμό ουσιαστικής κατάργησης, οι επικουρικές συντάξεις αλλά και το εφάπαξ.
6.    -Να προσδιοριστεί ετήσιος φόρος ακινήτων ύψους 4.8 δις και να συνεχίσει να εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
7.    -Να μονιμοποιηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
8.    -Να προσδιοριστούν μέτρα 4 δις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, που θα αφορούν περικοπές δαπανών και νέους φόρους.
9.    -Να περικοπούν κοινωνικά επιδόματα και παροχές υγείας στους ασφαλισμένους.

Εγώ πάντως για να μη βρίζω έχω τη φωτογραφία της κυβέρνησης και φτύνω… ακολουθήστε το ιδιαίτερα αν υπάρχουν ανήλικοι στο χώρο.
Βέβαια κάποιοι από την ύπατη αρμοστεία του Μαξίμου λένε ότι δεν θα… παρθούν αυτά τα μέτρα, αλλά πηγές από τις Βρυξέλλες, αναφέρουν ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει νέα μέτρα και όσο ξορκίζει αυτή τη συζήτηση ή αποφεύγει να τα συμφωνήσει και να τα ανακοινώσει, απλά τα μεταθέτει στο μέλλον. Μάλιστα προσθέτουν , με νόημα, ότι τα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει αργότερα (δηλαδή σε 3-4 μήνες η κυβέρνηση να είναι ακόμα πιο επώδυνα από αυτά που θα πρέπει να πάρει τώρα.

Πάντως η τρόικα πήγε στα τσα… στο καλό από την Αθήνα χωρίς να υπάρξει συμφωνία.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει και έκθεση που να δίνει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Με αυτή τη δόση εκβιάζουν οι δανειστές και το Βερολίνο.

Κι εμείς οι μ@λ@κ@ς δεν τους λεμέ ότι για μας αρχή δια στάση πληρωμών.
Ζητείται πολίτικος με αρχή δια…. Αγώνες                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: