Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο πρώην διοικητής του ΑΤ Αγ Παντελεήμονα συνεργάτης της ΧΑ Συνελήφθη

Λαβράκια φαίνετε ότι βγάζουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εμπλοκή ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής και τη διακίνηση οπλισμού ανάμεσα στα στελέχη της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης.


Στα πλαίσια αυτής της έρευνας πέρασαν χειροπέδες στον υποδιευθυντή της ασφάλειας, και πρώην διοικητή στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα φόρεσαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. καθώς εις βάρος του έχουν προκύψει στοιχεία για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Ο εν λόγο αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς κατηγορείται ότι δεν έκανε τις κατάλληλες ενέργειες για να εμποδίσει τη δράση της Χρυσής Αυγής στη περιοχή. Επίσης ως συγκατηγορούμενη του συνελήφθη μια 52χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσαν κατά την έρευνα που έκαναν πως ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεν ερευνούσε όπως έπρεπε, μεταξύ άλλων, καταγγελίες μεταναστών για επιθέσεις που είχαν δεχθεί αλλά και ανάλογες αναφορές ελλήνων για μετανάστες.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτοικοι της περιοχής να απευθύνονται πλέον στους επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη περιοχή προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα που είχαν με τους μετανάστες. Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις καταγγελίες των μεταναστών για ρατσιστικές επιθέσεις έμπαιναν στο αρχείο

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στον Άγιο Παντελεήμονα έως το 2011 και από τότε υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.: «Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη χθες αστυνομικός υποδιευθυντής και 52χρονη σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση εξουσίας, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ΄ εξακολούθηση, κατοχή και εμπορία όπλων, λαθρεμπορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ένας άντρας και μια γυναίκα.


Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αστυνομικός υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: