Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Χ.Α.

«Η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε ένα πρώτο του σχόλιο μετά την είδηση ότι οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν... 

ελεύθεροι υπό όρους. Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, ο κ. Μιχελάκης τάχθηκε κατά της «ποδοσφαιρικής λογικής ποιος έχασε, ποιος κέρδισε» και συμπλήρωσε: «Μήπως βιαζόμαστε λίγο;» «Υπάρχουν διώξεις και κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Ενώ ο Μ. Δημητρακόπουλος,  γνωστός ποινικολόγος εκτίμησε επίσης ότι εάν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία για τους δυο αρχηγούς της Χ.Α. θα είχαν δημοσιοποιηθεί, κατά συνέπεια δεν πρόκειται να προφυλακιστούν.
Και εξέφρασε την εκτίμηση ότι την ίδια ποινική μεταχείριση με τους βουλευτές της Χ.Α. που έμειναν ελεύθεροι θα έχουν οι Μιχαλολιάκος και Παππάς, εξέφρασε πριν από λίγο στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάο* στο «Real fm».

Επίσης ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας επίσης στον «Real fm», ειπε:
«Δεν μπορώ να κρίνω τις ενέργειες και τις αποφάσεις του εισαγγελέα.
Σημαίνει ότι κρίνεται πως δεν είναι ύποπτοι φυγής και δεν είναι ύποπτοι για τέλεση νέων πράξεων.
Παραμένουν υπόδικοι», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:
«Με την διαδικασία του αυτοφώρου, μπορούν να λογοδοτήσουν μόνο για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης».
«Οι διωκτικές αρχές κινήθηκαν με χαρακτηριστικά κακότεχνο τρόπο. Από το Σάββατο είχα πει ότι έπρεπε να προηγηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας» είπε και πρόσθεσε:
«Φυσικά και θα το εμφανίσουν ως νίκη. Λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που οργανώθηκε όλο αυτό»



Δεν υπάρχουν σχόλια: