Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο Σαμαράς δεν ήθελε την διάλυση της Χρυσής Αυγής. Του επεβλήθη

Είναι μια πραγματικότητα που φαίνετε μέσα από τις κινήσεις του πρωθυπουργού, αλλά και από τις τελευταίες δημοσίευσης του συμβούλου, και φίλου του Φαήλου Κρανιδιώτη.


Όμως εδώ παρενέβησαν οι αντιδράσεις Ευρωπαίων πολιτικών, που αμφισβητούσαν την ικανότητα της Ελλάδας να αναλάβει τη προεδρεία τη ΕΕ λόγο της πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε στην χώρα μας.
Σαφής ήταν ο λόγος του επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα
   ο όποιος είπε:

Χάνες Σβόμποντα
«Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα».

Και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο
«Να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πώς θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις».

Αλλά και άλλοι ευρωπαίοι πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις, μηδέ εξαιρουμένου του χώρου του ιδίου του κ. Σαμαρά είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους.

Αλλά και όσα είχε να πει και να δείξει προς τους αμερικανούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη, που μάλιστα σε ομιλία του σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες είπε:

 «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή»

Μετά ήταν και το αγκάθι με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ που επιζητεί – και δικαίως – τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα δυο κράτη, που δεν θα μπορούσε να πάει χωρίς κάποιο καίριο πλήγμα στην νεοναζιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής.


Τώρα εάν καεί και το χαρτί Μιχαλολιάκου, με πιθανή αποφυλάκιση του, τότε ο πρωθυπουργός θα είναι γυμνός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: