Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Καραβίτης- Αυτός χαράσσει την οικονομική πολιτική και έχουμε πάει κατά διαόλου! (Βίντεο)

Με τα όσα είπε στην χθεσινή εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο σύμβουλος του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κ. Καραβίτης, αντιλαμβάνεται κι ο πιο ανίδεος τους λόγους που η οικονομία έχει πέσει στα βράχια και η Ελλάδα ξεπουλιέται στα ξένα συμφέροντα.


 "Δεν καταλαβαίνω πού είναι οι αδικίες στο φόρο ακινήτων. Γιατί λέτε ότι έχει πολλές και εξόφθαλμες αδικίες; Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε ένα προς ένα...", είπε αρχικά ο κ. Καραβίτης, τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σε φάση διαβούλευσης και η σημασία αυτής της είναι να γίνουν διορθώσεις, αν και όπου χρειάζονται.

Και συμπλήρωσε: "Το δημοσιονομικό πρόβλημα πώς θα αντιμετωπιστεί αν δεν μπει ο φόρος; Πώς θα δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα; Το ότι θα υπάρχει διαρροή 10-15% δεν σημαινει οτι δεν θα εισπραχθεί ο φόρος και αυτή η διαρροή μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους".

Στη συνέχεια, δεν δίστασε να εκφράσει την έκπληξή του, στο άκουσμα περιπτώσων πολιτών που πούλησαν τα σπίτια τους γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τους φόρους: "Είναι δυνατόν να πάει κάποιος να πουλήσει το σπίτι του, επειδή οφείλει 300-400 ευρώ στην εφορία;", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του συμβούλου του κ. Στουρνάρα, όταν ρωτήθηκε τι θα συμβαίνει όταν κάποιοι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν και κυρίως στις περιπτώσεις των ανέργων: "Αν δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει, δεν νομίζω να πάει φυλακή. Κάποια πρόνοια θα υπάρχει. Θα δούμε...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: