Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

H Xρυσή Αυγή στοχοποιεί και απειλεί δημοσιογράφους μήνυσε τον Πάνο Τσακανίκα στο Αγρίνιο

Οι δημοσιογράφοι και το δικαίωμα στην ενημέρωση έχουν μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής η οποία επιτίθεται και στην Δυτική Ελλάδα, με απειλές και με μηνύσεις εναντίον εκπροσώπων του Τύπου. Χαρακτηριστικό παρέδειγμα η περιπέτεια του δημοσιογράφου του agriniopress και πρώην ανταποκριτή του Mega Πάνου Τσακανίκα.


Ο Τσακανίκας βρέθηκε να κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο φρουρός του Κώστα Μπαρμπαρούση ο οποίος συνελέφθη χθες.

Το αμάρτημα του δημοσιογράφου ήταν ότι αναδημοσίευσε από την ιστοσελίδα zougla.gr τη φωτογραφία του πρώην αστυνομικού σε στιγμιότυπο από την έφοδο της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, εκεί δηλαδή όπου τα λεβεντόπαιδα της Χρυσής Αυγής τα έσπαγαν χωρίς να έχουν πρόβλημα με τις φωτογραφίες και τις κάμερες που τους απαθανάτιζαν.

Ο σε διαθεσιμότητα αστυνομικός ισχυρίζεται πως παραβιάστηκαν τα προσωπικά του δεδομένα, όμως δεν υπέβαλε μήνυση σε κανένα άλλο από τα δεκάδες μέσα ενημέρωσης που από το πρωί έχουν δημοσιεύσει την φωτογραφία του, από ένα βίντεο από το οποίο προκύπτει η σαφής εμπλοκή του.

Τελικά μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα, ο δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος και θα καθίσει στο σκαμνί όταν γίνει η δίκη του.

Την ίδια στιγμή, ιδίως στο iντερνετ και μέσω fb γίνεται φανερή η επιχείρηση στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων, κυρίως δημοσιογράφων που έχουν ασχοληθεί με την έρευνα για τη Χ.Α. ή αρθρογραφούν κατά αυτής.


Η φρασεολογία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι κατάπτυστη όπως και τα υπονοούμενα του στυλ "σε ξέρουμε ποιός είσαι" κλπ, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων προέρχονται από ανώνυμα προφίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: