Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Θέλει να λογοκρίνει το Facebook & Twitter η Τουρκία

Τον έλεγχο της λειτουργίας του Twitter στην Τουρκία επιδιώκει η Άγκυρα, στον απόηχο πολυήμερων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που τάραξαν την χώρα, τη στιγμή που, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του πρακτορείου Reuters, η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Twitter να της παραδώσει τα στοιχεία χρηστών που ανήρτησαν μηνύματα που θεωρούνται προσβλητικά για την κυβέρνηση ή τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Plus500«Έχουμε διαμηνύσει σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εφόσον λειτουργούν εντός της Τουρκίας, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον τουρκικό νόμο»,
δήλωσε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους ο υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Και συμπλήρωσε  «Όταν ζητάμε πληροφορίες, θέλουμε να δούμε κάποιον που μπορεί να τις παράσχει .
Χρειάζεται να υπάρχει ένας συνομιλητής όπου μπορούμε να θέσουμε το παράπονό μας, κι αν υπάρχει κάποιο λάθος, να διορθωθεί»

Δηλαδή τα παραπόνα θα είναι: δώστε μας αυτόν που τόλμησε να τα βάλει με το σύστημα να τον ξεσκίσουμε…
Στην αρχή των διαδηλώσεων, τα παραδοσιακά τουρκικά μέσα γενικά δεν κάλυπταν τις ταραχές, οι διαδηλωτές στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο έκφρασης του μηνύματός τους αλλά και οργάνωσης των κινητοποιήσεων.

Αυτό βέβαια δεν άρεσε στο ημηδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας που ήθελε τον κόσμο στο σκοτάδι’ αυτό επεξεργάζεται σχέδιο που προβλέπει την εγκατάσταση μίας αντιπροσωπείας του Twitter σε τουρκικό έδαφος, προκειμένου να υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ των τουρκικών Αρχών και του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία Facebook διαθέτει ήδη γραφείο στην Τουρκία, με τον κ. Γιλντιρίμ να σημειώνει πως το Twitter «πιθανότατα θα συμμορφωθεί επίσης», προσθέτοντας μάλιστα πως «διαφορετικά αυτή είναι μία κατάσταση που δεν μπορεί να διατηρηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: