Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Στη Φωκίδα κατέπεσε τη Πέμπτη μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Έξω από το χωριό Αγία Ευθυμία της Φωκίδας κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένα γαλλικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πιθανόν έχει δανείσει ο Ελληνικός Στρατός στην ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο συμμετείχε στον εντοπισμό της ομάδας του Μάριο Κόλα, ο οποίος φέρεται να ηγείται των δραπετών των Τρικάλων.
Plus500
Μέχρι στιγμής τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους δεν έχουν διευκρινιστεί. Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και τουλάχιστον όσον αφορά την επίσημη ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «προσγειώθηκε» με τη χρήση του παγίως φερόμενου αλεξιπτώτου, αλλά όχι στο σημείο όπου είχε προγραμματιστεί.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το UAV δεν έχει υποστεί ζημιές.

Ήδη από χθες νωρίς το βράδυ, πληροφορίες ανέφεραν πως ισχυρές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν στη Φωκίδα, για να εγκλωβίσουν τους δραπέτες των Τρικάλων που βρίσκονται σε κλοιό εδώ και ημέρες και κινούνται μεταξύ των ορεινών όγκων της Ναυπακτίας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Πευκιώτισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Αεροπορίας Στρατού, για να καλύψει την περιοχή από αέρος, ώστε η ιχνηλάτηση των δραπετών να είναι πιο εύκολη.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε το zougla.gr με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εκείνοι δεν επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Ωστόσο, στην περιοχή υπάρχουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στρατιωτικά οχήματα και δυνάμεις της αστυνομίας.


Πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: