Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τσίπρας :Δώστε τα κλειδιά και κάντε εκλογές

Σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  λαμβάνοντας αφορμή από όσα διέρρευσαν από τις συνομιλίες Στουρνάρα – τρόικας αναφερει:



«Ας μας παραδώσει τα κλειδιά από τώρα. Ας προκηρύξει άμεσα εκλογές».

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Βήματος» ο κ. Στουρνάρας  ανέφερε στους εκπροσώπους των δανειστών «παραδώστε τα κλειδιά στον Τσίπρα», θέλοντας να τους επισημάνει τον κίνδυνο τα νέα μέτρα να κλονίσουν την κυβέρνηση των τριών εταίρων.
Επίσης τονίζει: «ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί, έχοντας όμως κάνει ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις προς την τρόικα, να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ, για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Θα την αναλάβουμε την ευθύνη, όπως και να 'χει, αλλά είναι κρίμα για τον λαό και τη χώρα να σπαταλιούνται διαρκώς δυνατότητες».

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Η κυβέρνηση που συνέδεσε με το μνημόνιο την πολιτική της επιβίωση βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε».
Και συνεχίζει:
«Οι παλικαρισμοί του κατεξοχήν εκτελωνιστή των τροϊκανών απαιτήσεων στην χώρα, του υπουργού Οικονομικών, είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι ανώφελο, να εγκαλεί τους τροϊκανούς ότι, αν συνεχίσουν έτσι, θα τους παραδώσει τα κλειδιά. Τα κλειδιά τους τα έχει παραδώσει εδώ και καιρό».
  
Και πιο κάτω: «Από αύριο κιόλας να 'παγώσει' τις αδιέξοδες συζητήσεις με την τρόικα και να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο.
Να πάει στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.
Να διεκδικήσει, να καταστεί σαφές, ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τις κυβερνήσεις του Νότου παρόμοια λύση με αυτήν την Κύπρου. Και να διερευνήσει μία νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης» καταλήγει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: