Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ένα βίντεο της NASA που πρέπει να δείτε από τον Άρη

Η NASA έφτιαξε ένα εντυπωσιακό βίντεο που αναπαριστά την πορεία του διαστημόπλοιου Curiosity μέχρι τον Άρη, που κατά τη  NASA  έχουν  βρεθεί ίχνη ζωής.


Στο βίντεο η NASA μας δείχνει επίσης πως γίνονται οι αναλύσεις του εδάφους του κόκκινου πλανήτη από τη ρομποτική διαστημική συσκευή.

Επτά ολόκληρους μήνες χρειάστηκε το ρομπότ της NASA για να φτάσει στον προορισμό του.

Η NASA έφτιαξε αυτό το καταπληκτικό βίντεο με τη βοήθεια των γραφικών σε κάποια σημεία, για να δείξει σε όλο τον κόσμο βήμα βήμα το ταξίδι του Curiosity προς τον κόκκινο πλανήτη.


Το ταξίδι για τον Άρη είναι ένα βήμα ακόμη για να βρεθούν τα δεδομένα εκείνα που θα επιτρέψουν στο μέλλον το να μπόρεση κι ο άνθρωπος να πατήσει το πόδι του στον γειτονικό μας πλανήτη.


Όπως ανακοίνωσε η NASA, λαμβάνοντας υπόψη ανάλυση ορυκτών από ένα βράχο, πιθανότατα στο παρελθόν να υπήρξε μικροβιακή ζωή στον «κόκκινο πλανήτη».

Tα ειδικά όργανα του ρομπότ της NASA ανέλυσαν το πρώτο δείγμα από το εσωτερικό του βράχου, ο οποίος βρισκόταν στο τέλος ενός αρχαίου δικτύου ποταμών που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα χημικά συστατικά και άλλες ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των μικροβίων. Ειδικότερα, ο βράχος είχε στοιχεία από άργιλο, που σχηματίστηκε στο νερό, ορυκτά όπως θειικό άλας και άλλες χημικές ουσίες.

«Ένα θεμελιώδες ερώτημα, στο οποίο η αποστολή του Curiosity έπρεπε να απαντήσει είναι αν οι συνθήκες στον Άρη ήταν κατάλληλες για την ύπαρξη ζωής: βάσει αυτών που γνωρίζουμε σήμερα, η απάντηση είναι θετική», είπε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Μάγερ, επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής του Curiosity.

Δείτε το βίντεο

Κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: