Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Νέος Πάπας η μεταβατικός Παπας; (βίντεο)

Εξελέγει αλλά… τι; 

Ο νέος Παπάς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με το όνομα Φραγκίσκος Α’ η Χόρχε Μαριώ Μπερτόλιο το outsider των υποψηφίων και πρώην...

καρδινάλιος του Μπουένος Αϊρες, που πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν υποψήφιος και μάλιστα με ισχυρά ερείσματα στη προηγούμενη εκλογή πάπα, όταν εξέλεγα ο Πάπας Βενέδικτος, ο παραιτηθείς δηλαδή Πάπας, αλλά όχι κι εις αυτή μιας κι αποτελεί έκπληξη για τους γνωρίζοντες .

Απ’ ότι κάποιοι λένε είναι μια επιλογή που μάλλον παραπέμπει σε μεταβατικό Πάπα, που μάλιστα πολλοί γνωρίζοντες δεν διστάζουν να συγκρίνουν την εκλογή του, με τους τελευταίους γενικούς γραμματείς της σοβιετικής ενώσεως πριν την εκλογή του μπουρλοτιέρη Μιχαήλ Γκορμπατςώφ, δηλαδή τους Γιούρι Αντρόπωφ και τον διάδοχο του  Κονσταντίν Τσερνιένκο.

Κι αυτό διότι ο νέος Πάπας Ο Πάπας Φραγκίσκος Α' γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1936  - που σημαίνει ότι είναι 77 ετών - και είναι ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από την αμερικανική ήπειρο, και λόγο της ηλικίας του θα μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκλέγει άλλος ένας νέος Πάπας…

Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Και ποιες αμαρτίες βαραίνουν το Βατικανό;

Είναι πολλά τα αμαρτήματα εκεί και δεν είναι τυχαίο που ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ παραιτηθεί έτσι ξαφνικά  κατά τα φαινόμενα.

Λευκός καπνός βγήκε στις 8.06 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό και  εξήντα πέντε λεπτά αργότερα ο Αργεντίνος Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου προς τους χιλιάδες πιστούς που είχαν κατακλύσει από νωρίς την πλατεία του Αγίου Πέτρου για να υποδεχθούν τον νέο Πάπα, τους είπε «Αδελφοί, αδελφές, καλησπέρα», που είναι ένα πρώτο δείγμα, ενός πιο μοντέρνου και πιο «ανθρώπινου» Ποντίφικα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α' είναι ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από την αμερικανική ήπειρο. Θεωρείται πνευματικό τέκνο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β'. Προερχόμενος από το Τάγμα των Ισουητών υπήρξε από τους αυστηρών αρχών καρδινάλιους.

Είναι κάθετος στο ζήτημα των αμβλώσεων και της αντισύλληψης.
Κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: