Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τι θα συμβεί αν πτώχευση η Ελλάδα;

Το μέγα αυτό ερώτημα, που βασανίζει, αβασάνιστα, καθημερινά τους πολιτικούς , και μια μερίδα μεγάλο-δημοσιογράφων, που ούτε λίγο ούτε πολύ δεν αντιλαμβάνονται ότι τους έχουμε πάρει πλέον χαμπάρι και δεν τσιμπάμε όπως λέμε στην επιστημονική ορολογία.



Αλήθεια κύριοι τι θα συμβεί;
Δεν θα έχουμε να δώσουμε μισθούς και συντάξεις;
Δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε καύσιμα;
Δεν θα έχουμε φάρμακα για τα νοσοκομεία;
Δεν θα μπορούμε να εισάγουμε πρώτες ύλες;
Η μήπως θα χάσουμε τις καταθέσεις;

Ε λοιπόν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα συμβεί, εάν υπάρχει η πολιτική εκείνη που θα δώσει τις αναγκαίες λύσεις.
Διότι κύριοι δεν ξέρω εάν το καταλαβαίνετε αλλά ο κοσμάκης έχει πτωχεύσει.
Τώρα εάν υπάρχουν κάποιοι λαμόγια ή μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν θα μπορούν να τρώνε, εν μέσω κρίσης, με χρυσά κουταλιά λίγο μας ενδιαφέρει.

Βασική παραδοχή για την υλοποίηση των όσων ποιο κάτω θα δείτε, είναι να κρατήσουμε το ευρω ως εθνικό νόμισμα για λόγους που θα αναλύσουμε άλλη φορά.
Κι ας τα πάρουμε ένα ένα, οπότε έχουμε και λέμε:

Πρώτον – Εφόσον κάνουμε στάση πληρωμών, τα έσοδα που έχει το κράτος φτάνουν, διότι εκτός των σημερινών παραδοχών, με τη μείωση της φορολογίας θα έχουμε αύξηση των εσόδων.
Αρά θα έχουμε και μείωση σε μια σειρά προϊόντα, και πρώτες ύλες όπως είναι τα καύσιμα, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος διαβίωσης.
Οπότε και μια μικρή μείωση σε μισθούς και συντάξεις δεν θα είναι επώδυνη, αλλά ανεκτή.

Δεύτερον – Αλλαγή του φορολογικού πλαισίου, με τη κατάργηση όλων των έως τώρα υφιστάμενων διατάξεων, και τη θέσπιση ενός ενιαίου και δικαίου κανόνα που θα φέρει επενδυτές.
Επίσης την θέσπιση φοροκάρτας για όλους τους φορολογούμενος και τις οικογενείας τους, όπου εφόσον τα έξοδα τους μέχρι και 4000€ ανά μέλος θα είναι αφορολόγητα και θα συμπεριλαμβάνουν και τις πληρωμές για ΔΕΚΟ.
Επίσης επιστροφή μέρους του ΦΠΑ εις τους φορολογουμένους ως κίνητρο για την χρήση της φοροκάρτας τους.

Τρίτον – Για τα νοσοκομεία θέσπιση κάρτας νοσηλείας όπου ο κάθε ασθενής θα κατέχει, και εις αυτή θα αναγράφονται αναλυτικά όλα τα έξοδα του νοσοκομείου για τη θεραπεία του, οπότε θα υπάρχει αμέσως έλεγχος.

Τέταρτον – Φορολογικά και αλλά κίνητρα για νέους επιχειρηματίες.

Πέμπτον – Μηδενικός φόρος στα καύσιμα για τους αγρότες μέσω κάρτας και ανάλογος της καλλιεργούμενης έκτασης και των αναγκών αυτής

Έκτον – Τοποθέτηση ελεγχτήκαν οργάνων για όλες τις περιφέρεις και δήμους
Θα μπορούσα να αναφέρω κι αλλά πολλά που αν αυτοί οι κύριοι ήθελαν θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει.

Κι ως αναφορά τη πολιτική Μέρκελ αυτή θα έτρεχε και δε θα φτάνε κι όχι εμείς. Το πρόβλημα θα ήταν στις τράπεζες της και στις εξαγωγές της, κατά τα άλλα ποιος μπορεί να μου πει αν θα έκανε κωλοτούμπα;

Αν ένα τέτοιο πρόγραμμα ειχε εφαρμοστή από τη πρώτη ημέρα της κρίσης σήμερα θα μιλούσαμε για μια ευημερούσα χώρα, χωρίς ανεργία και με τον τουρισμό στα ύψη.
Κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: