Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Θα επιτρέπεται το σεξ, και Ίντερνετ στις φυλακές

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που συντάχθηκε από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον καθηγητή Γιάννη Πανούση.


Το δικαίωμα των κρατουμένων να συνευρίσκονται με τους συντρόφους τους μέσα στις φυλακές, αλλά και η ημιελεύθερη διαβίωση κρατουμένων που εκτίουν ποινές για ήπια αδικήματα, είναι δύο από τις αλλαγές που φέρνει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας.

Επίσης, μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα στους κρατουμένους να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ καθιερώνει και το καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης σε άλλα νομικά πρόσωπα πλην των φυλακών αλλά και τμηματική έκτιση των ποινών τους για κατηγορίες κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για ήπιας μορφής αδικήματα.

La Redoute Όπως δε σημείωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνης στην Ιταλία στην γειτονική Ιταλία έχουν ενταχθεί στο σύστημα ημιελεύθερης διαβίωση 25.000 κρατούμενοι σε σύνολο 90.0000.

 - Η εισαγωγή σώματος ελέγχου και επιθεώρησης των φυλακών αλλά και το Συνήγορο του Πολίτη.

 - Μειώνεται για τους ανηλίκους, στο ήμισυ της αντίστοιχης ποινής για ενήλικες, η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια της βαρύτερης πειθαρχικής ποινής (του εγκλεισμού του σε ειδικό κελί), που μπορεί να φτάνει το πολύ στις πέντε ημέρες.

 - Προστίθεται στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών της ποινής λόγω εργασίας, η περίπτωση επιτυχούς αποφοίτησης από ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.
Mega Casino
 - Καθορίζεται ο ακριβής αριθμός κρατουμένων που επιτρέπονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα να τοποθετούνται σε κάθε κελί.

 - Γίνονται πιο αυστηρή η χορήγηση αδειών για όσους κρατούμενους τις έχουν παραβιάσει.

Όπως δε ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης προχωρά γρήγορα το έργο της και η επιτροπή που εξετάζει το σύστημα με το βραχιόλι εντοπισμού κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: