Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αιχμάλωτο βρίσκεται το Estelle στο λιμάνι του Ασντότ του Ισραήλ


Στο λιμάνι του Ασντότ του Ισραήλ,  όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός βρίσκονται οι ακτιβιστές του Estelle που ανακρίνονται από αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης στο λιμάνι του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.


Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ακτιβιστές από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τον Καναδά, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ δεν αντιστάθηκαν.

Στο φινλανδικό πλοίο που εκινείτο προς τη Γάζα, με σκοπό να σπάσει τον αποκλεισμό της, περικυκλώθηκε από έξι ισραηλινά πλοία και σε αυτό επιβιβάστηκαν στρατιώτες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με μάσκες, περίπου 50χλμ από τις ακτές της Γάζας, όπως δήλωσε ο Μίκαελ Λόφγκρεν, εκπρόσωπος της Οργάνωσης « Ένα καράβι για τη Γάζα- Σουηδία»

Το πλοίο μετέφερε 41 τόνους τσιμέντο, ιατρικό εξοπλισμό, παιδικά βιβλία, μουσικά όργανα και 300 μπάλες ποδοσφαίρου στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Εις το πλοίο επέβαιναν 20 ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και 5 Ευρωπαίοι βουλευτές, ένας από την Ισπανία, ένας από τη Σουηδία, ένας από τη Νορβηγία και δύο από την Ελλάδα, καθώς και ένας πρώην βουλευτής από τον Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: