Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από απελπισμένους και αγανακτισμένους σε όλη τη χώρα


Η απελπισία και η αγανάκτηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των απεργών στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας που το κύριο πρόβλημα τους είναι, - που και βεβαία αφορά όλους μας, - το γεγονός του ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για τα απολύτως... 


αναγκαία όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, που από γύρο το 0.90 € που το προμηθευόμασταν πέρσι φέτος έχει σκαρφαλώσει στο 1.40 € με αποτέλεσμα πολλά Ελληνικά νοικοκυριά να βρίσκονται σε απόγνωση.

Επίσης πολλοί από του διαδηλωτές δεν… απεργούν για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν έχουν δουλειά μιας και είναι χρόνια άνεργοι, ενώ κάποιοι άλλοι που δεν λογίζονται ως άνεργοι από τη στατιστική υπηρεσία όπως οικοδόμοι, μηχανικοί, έμποροι και παρεμφερείς κατηγορίες «πρώην εργαζομένων» που και αυτοί βρίσκονται σε πραγματικό αδιέξοδο, διακρίνεις στο βλέμμα τους μια πίκρα και απόγνωση.

Αυτό που οι περισσότεροι λένε είναι ότι δεν υπάρχει ελπίδα και ότι το αύριο φαντάζει πιο σκύτινο από το σήμερα, με αποτέλεσμα να ψάχνουν λύσεις απελπισίας σε ακραίες πολίτικες επιλογές, που όμως κι αυτοί γνωρίζουν πως είναι αδιέξοδες και μόνο ως επιλογές οργής μπορούν να χαρακτηριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: