Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ


Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις φάνηκε ιδιαίτερα αυστηρός με τους ευρωπαίους εταίρους λέγοντας:


“Φτάνει να μην έρχονται κάθε τόσο κάποιες ατυχέστατες δηλώσεις ξένων αξιωματούχων να χαλάνε την εικόνα για την Ελλάδα. Συνήθως απρόκλητα και χωρίς κανένα λόγο. Αυτό πρέπει να σταματήσει”.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν...
μπορεί η Ελλάδα να προσπαθεί να ξεκολλήσει τις αποκρατικοποιήσεις, να προσελκύσει επενδύσεις και οι ξένοι αξιωματούχοι να μιλάνε δημόσια για πιθανότητα επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.

Με αυτό το σαφέστατο μήνυμα προς την Ευρώπη, ο κ. Σαμαράς έδειξε το στίγμα των προθέσεών του λέγοντας συγκεκριμένα πως “δεν μπορεί να μας μαλώνουν κι από πάνω ότι δεν κάνουμε εκείνα που, όταν προσπαθούμε να τα κάνουμε, τα τινάζουν στον αέρα”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει ορίζοντα τετραετίας,ενώ παραδέχθηκε πως το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων, αλλά αυτή τη φορά η χώρα έχει το όπλο της ενότητας.

Περιέγραψε την κατάσταση της χώρας, με τους ανθρώπους να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πολλές αυτοκτονίες, αλλά και στην έξαρση της εγκληματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: