Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τι θα γίνει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων


Με βάση τα όσα λίγα έχουν διαρρεύσει για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου στην τελετή αναμένεται να δούμε, από τον φανταστικό πράκτορα της MI6, Τζέιμς Μποντ μέχρι τον θρυλικό αντίπαλο του Χάρρυ Πόττερ, λόρδο Βόλντεμορτ... 


Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι εμπνευσμένο από το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η τρικυμία» και το σόου αναμένεται να ξεκινήσει με την κρούση της μεγαλύτερης καμπάνας, που σφυρηλατήθηκε πριν από 442 χρόνια στο Λονδίνο.

Ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου θα μετατραπεί σε μία βρετανική ύπαιθρο, ενώ ο τίτλος της τελετής θα είναι «Isles of Wonder» («Θαυμαστές Νήσοι»), εμπνευσμένος από το έργο του εθνικού «ποιητή» της Αγγλίας Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η τρικυμία».

Η τελετή που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή, καλλιτεχνική επιμέλεια και συντονισμό του 56χρονου Άγγλου σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ, κατόχου Όσκαρ.

Κατά την έναρξη ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ  θα πέσει στο στάδιο με αλεξίπτωτο δίνοντας το πρόσταγμα να ξεκινήσει το σόου.

Η τελετή έναρξης του Λονδίνου σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί, θα συνεχιστεί με ένα ποίημα του Άγγλου ποιητή Ουίλιαμ Μπλέικ (1757-1827) το οποίο έχει μελοποιηθεί και χαρακτηρίζεται ως ανεπίσημος εθνικός ύμνος. Το όλο σκεπτικό της τελετής που θυμίζει ως ιδέα την αντίστοιχη Ελληνική, σύμφωνα με τον Ντάνι Μπόιλ, θα περιγράφει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Βρετανίας.

Όσο για το τρίτο σκέλος της τελετής έναρξης θα επικεντρωθεί στην αναγέννηση του Ανατολικού Λονδίνου, μία περιοχή που είχε βομβαρδιστεί ανελέητα και καταστραφεί κατά την διάρκεια των αεροπορικών επιθέσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία και διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: