Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Κατάφερε να θεραπευτεί και να απαλλαγεί AIDS.


Ελπιδοφόρο μήνυμα δίνει η επιστήμη σε όσους πάσχουν από τον ιό του AIDS.


Η περίπτωση του Τίμοθι Ρέι Μπράουν, του ανθρώπου που κατάφερε να θεραπευτεί και να απαλλαγεί οριστικά από την θανάσιμη νόσο, ήταν το έναυσμα που ενέπνευσε τους επιστήμονες να αναπτύξουν μία μέθοδο που θα μπορούσε μελλοντικά να «σώσει» όσους έχουν χτυπηθεί από τον ιό HIV...


Η επιστημονική στρατηγική, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επικεντρώνεται σε επτά βασικά σημεία-κλειδιά, όπως στις περιοχές που κρύβεται ο ιός HIV στο ανθρώπινο σώμα, καθώς και στην καλύτερη μελέτη εκείνων των λιγοστών ασθενών που έχουν καταφέρει να αναρρώσουν πραγματικά ή που έχουν κάποιου είδους φυσική αντίσταση, η οποία τους προστατεύει.

Οι ειδικοί αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς ο ρυθμός θανάτων από το AIDS έχει μειωθεί στις περισσότερες χώρες, αν και σε περιοχές της Ασίας και της Κεντρικής Ευρώπης αυξάνεται. Παρόλα αυτά το υψηλό κόστος θεραπείας των περίπου 34 εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τα υγειονομικά συστήματα πολλών κρατών, όπως επισημαίνεται σε ανάλυση της Διεθνούς Εταιρίας AIDS στο περιοδικό ανοσολογίας "Nature Reviews Immunology".

Δεν υπάρχουν σχόλια: