Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τροπολογία έκτρωμα πέρασε αργά το βράδυ απ’ τη βουλή


Τη Δευτέρα 2 – 4 – 12   πέρασε απ τη βουλή τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών με τις υπογραφές των Γιαννίτση και Σαχινίδη,
που αποδέσμευσαν την τέταρτη δόση του 2011 και την πρώτη και δεύτερη δόση του 2012, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Παρά το γεγονός ότι μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τεράστια χρέη προς τις τράπεζες τα οποία ξεπερνούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ.

Τα δυο μεγάλα κόμματα λοιπόν είχαν δηλώσει προς τις τράπεζες ότι για την αποπληρωμή του χρέους τους εγγύηση αποτελεί το ποσό της χρηματοδότησης από τα κρατικά ταμεία.

Παρά το γεγονός αυτό, η τροπολογία αναφέρει ξεκάθαρα πως τα ποσά αυτά θα καταβάλλονται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων και το ότι απαγορεύεται η κατάσχεση ή εκχώρησή τους.

Δηλαδή τι λένε οι δυο «μεγάλοι κλέφτες» του Ελληνικού λαού προς τις τράπεζες, ότι τα χρήματα – τις κρατικής επιχορήγησης - που αποτελούσαν εγγύηση, δεν είναι πια εγγύηση. οπότε μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν κανονικά για τους προεκλογικούς σκοπούς κάθε κόμματος – μπαταχτσή!

Δυστυχώς οι επιχειρήσεις και οι πολίτες που δεν μπορούν να φέρνουν τροπολογίες στη Βουλή προς το δικό τους συμφέρον, οπότε αν δεν είναι φερέγγυοι προς τις τράπεζες η δεν ξαναπαίρνουν δάνειο η μπαίνουν στη black list, η βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσχεση.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε πριν λιγο καιρό 7.720.000 ευρώ στα κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής και  οικονομικής ενίσχυσής τους, για  - άκουσον άκουσον - ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, την ίδια ώρα που αυτοί οι καταστροφείς του λαού κόβουν μισθούς και συντάξεις!
Εκείνο που δεν μας είπαν είναι τι θα ερευνήσουν και ποιους πρόκειται να  επιμορφώσουν και θέλουν τόσα λεφτά, την ώρα που εχουν κόψει τα εισοδήματα των πολιτών που όχι  έρευνα  δεν μπορούν να κάνουν , αλλά ούτε να ζήσουν δε μπορούν!

 Make Your Own Free Website


Δεν υπάρχουν σχόλια: