Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τα τσιράκια καραδοκούν


Απειλή για τις μεταρρυθμίσεις τα οργανωμένα συμφέροντα λέει ο Τόμσεν.
Μάλιστα κύριε τομσεν έτσι ακριβός είναι κι έχουν όνομα κι επώνυμο και λέγονται συντριπτική πλειοψηφία του Ελλάνικου λαού κύριε… Τομσεν
Αυτού του λαού που θέλετε να εξευτελίσετε εσείς κι εδώ εγκάθετοι!!!
Και συνέχισε τι τσιράκι των τραπεζών:

«Υπάρχει χάσμα ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας της τάξεως του 15%», ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι «το πρόγραμμα θα αποτύχει εάν η χώρα γίνεται συνεχώς φτωχότερη».
Από ποιους δεν διευκρίνισε, η το ξέχασε;
Μάλιστα ο κ. Τόμσεν είπε ότι δεν φταίει το πρόγραμμα της τρόικας αλλά οι Έλληνες που δεν έχουν κάνει μεταρρυθμίσεις.
« Γι αυτό και απέτυχαν»  είπε χαρακτηριστικά.
Απ την άλλη ο πολύς Ολι Ρεν
«Η ελληνική κρίση αποτελεί τεράστια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και την ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα πολυετών ανεύθυνων πολιτικών», δήλωσε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Επίτροπος οικονομίας.
 Μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών – που τον κατακεραύνωσαν με της ερωτήσεις τους οι ευρωβουλευτές -  ο Επίτροπος Ρεν τόνισε ότι:
«Χάρη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη,  αποφύγαμε την κοινωνική καταστροφή», προσθέτοντας, ωστόσο ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ειδικά για τις πιο ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.
Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν, τόνισε ότι το έργο της τρόικας επικεντρώνεται στην αρωγή προς την Ελλάδα, προκειμένου να αναδιαρθρώσει και να εξισορροπήσει την οικονομία της και μεσοπρόθεσμα να βελτιώσει τις ευκαιρίες για απασχόληση και ανάπτυξη.
-Δηλαδή όταν θα εξουθενώσουν την Ελλάδα, τα τσιράκια τους να την αγοράσουν για μια φέτα ψωμί!
Τι λέτε κύριε Ρεν;
Συνεχίζοντας είπε ότι, «η άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη», κάτι το οποίο, όπως είπε, αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική δέσμευση από τις χώρες της ευρωζώνης να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος να ορθοποδήσει.
«Δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτούς που ήρθαν να βοηθήσουν, μετά τη ζημιά που έγινε»,
Κι εδώ έχει δίκιο γιατί που είναι ο Καραμανλής; Που είναι ο Παπανδρέου;
Που βρίσκετε ο Παπακωνσταντίνου, η ο Αλογογοσκούφης;
Αυτοί στο σκαμνί ποτέ θα κάτσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: