Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέλαβαν τον «Παστίτσιος» … έλα και στα δικά μας!


Φαίνεται πως η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου σ’ αυτή τη χώρα, - πέρα απ’ όλα τ’ αλλά που τραβάμε σε καθημερινή βάση γιατί κάποια φαγανέλια τα μασήσανε – πάει περίπατο .

Όπως  ότι φαίνεται κουμάντο σ’ αυτή τη χώρα έχουν αρχίσει να κάνουν οι ακροδεξιέ ναζί της χρυσής αυγής που θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίθετη προς αυτους.

Εμείς κύριοι θέλουμε να σας φωνάξουμε ότι μπορεί με πολλά blog, social media και site να μη συμφωνούμαι αλλά τη δύναμη της ιδέας, γνώμης και εν πάση περίπτωση του πλουραλισμού του λόγου δεν την προδίδουμε, και δεν είμαστε μονοί.

Η σύλληψη του 27χρονου διαχειριστή της σελίδας της σελίδας Gerontas Pastitsios είναι μαζί με άλλα συμβάντα κάτι που μας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, κι όταν ένα κράτος είναι πρόθυμο να ανταποκριθεί στις επιταγές της Χρυσής τότε αρχίζουν … άλλα

Το μόνο παρήγορο είναι πως ένα πολιτικό κόμμα του κοινοβουλίου  η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Μία ημέρα μετά την επερώτηση της φασιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή' προς τους Υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, με θέμα την προσβολή της μνήμης του γέροντα Παΐσιου από χρήστη του Facebook, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος —όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε και στο οποίο αναφέρεται ότι "συνέλαβε 27χρονο ημεδαπό για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων", διότι "διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό"-σχημάτισε δικογραφία εναντίον του και τον οδήγησε στην Εισαγγελία Αθηνών. Έχουμε έτσι άλλο ένα κρούσμα δίωξης βάσει των νόμων περί βλασφημίας (υπενθυμίζουμε ότι στις 9 Ιουλίου 2012, βάσει των ίδιων νόμων συνελήφθησαν τρεις ηθοποιοί της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας — ζήτημα, για το οποίο η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε στις 6/9 ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης).

Από την έκαναν έρευνα στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα laptop και συνέλαβαν το νεαρό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για απολογία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Νέο γκρουπ στο Facebook το οποίο σατιρίζει τον Γέροντα Παΐσιο

Άμεση ήταν η αντίδραση μετά τη σύλληψη του 27χρονου που κατηγορείται ότι εξύβρισε τα θεία. Πώς; Μια άλλη σατιρική ιστοσελίδα στο Facebook, με το όνομα «Γέροντας Παρίσιος», έκανε την εμφάνισή της.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα -όπως και η προηγούμενη- έχει διάφορες φωτογραφίες με τα λεγόμενα του γέροντα σχολιασμένα και εδώ με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο.

Το συγκεκριμένο γκρουπ, σε αντίθεση με το προηγούμενο που έμοιαζε με διαφήμιση ιταλικού εστιατορίου, με σήμα τον Πύργο του Άιφελ έχει βασίσει την διακωμώδησή του στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: