Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

"Σήμερα αρχίζουμε", "Αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο, κυρίως να ακούσουμε τον κόσμο και να του μιλήσουμε φιλικά, αδελφικά, υπεύθυνα, να του πούμε συγκεκριμένα, ρεαλιστικά πράγματα, με τη γλώσσα της ειλικρίνειας, με τη γλώσσα της αλήθειας". Δηλαδή μέχρι τώρα λέγατε ψέματα;


Ευχάριστη έκπληξη χαρακτήριζαν οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου την προσέλευση του κόσμου για τις εσωκομματικές εκλογές.
Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, κοντά 200000 πολίτες ψήφισαν στη διαδικασία για την ανάδειξη του κ. Βενιζέλου στη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Από την Ιπποκράτους χαρακτήριζαν σημαντική την προσέλευση των πολιτών ειδικά στις συνοικίες της δυτικής Αθήνας.  
"Θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει", επισήμανε ο υπουργός των Οικονομικών και νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, καθώς σε ορισμένα εκλογικά κέντρα υπήρχε αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων.
Το ΠΑΣΟΚ έστησε κάλπες σε κάθε καποδιστριακό δήμο. Συνολικά, στήθηκαν 1.074 κάλπες σε 768 εκλογικά κέντρα.
Τα μέλη και οι φίλοι έλαβαν δύο ψηφοδέλτια, ένα λευκό και ένα με το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και τα δύο ψηφοδέλτια ανέγραφαν «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Εκλογές Ανάδειξης Προέδρου 18-03-2012».
Το πολύ γέλιο είναι από δω και πέρα!
Η ψηφοφορία ήταν μυστική, μέσα σε παραβάν, και όσοι πήγαν να ψηφίσουν, κατέβαλαν το ποσό των δύο ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος ψήφισε το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την κόρη του.
Δήλωσε ο κ. Βενιζέλος:
"Σήμερα αρχίζουμε", "Αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο, κυρίως να ακούσουμε τον κόσμο και να του μιλήσουμε φιλικά, αδελφικά, υπεύθυνα, να του πούμε συγκεκριμένα, ρεαλιστικά πράγματα, με τη γλώσσα της ειλικρίνειας, με τη γλώσσα της αλήθειας".
Δηλαδή μέχρι τώρα λέγατε ψέματα;

Και συνεχίζει ο κ Βενιζέλος:
"Το Έθνος μας, η πατρίδα μας μπορεί να σταθεί όρθια μόνο όταν έχουμε ενότητα, αλληλεγγύη, αλλά και όταν συνεννοούμαστε με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια μεταξύ μας, όταν καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη είναι η πραγματικότητα, αλλά και πως η ελπίδα τώρα υπάρχει, πως έχουν διαμορφωθεί τώρα οι προϋποθέσεις για να γυρίσει ο κύκλος, για να μπούμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά, να αναπληρώσουμε τις απώλειες, να αποκαταστήσουμε αδικίες.  Το μήνυμα αυτό έχει σημασία για όλον τον ελληνικό λαό, κυρίως όμως για τους πιο αδύναμους, για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, για τη μεσαία τάξη που πρέπει να την ξαναφτιάξουμε.
Σήμερα, λοιπόν, στις 18 του Μάρτη, τώρα που σε λίγο μπαίνει η Άνοιξη με την εαρινή ισημερία, το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, ξαναβρίσκει την ψυχή του, ξαναβρίσκει τους ανθρώπους που το συγκροτούν. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, δεν είναι ο οργανωτικός του ιστός, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση

Δεν υπάρχουν σχόλια: