Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Βράζει η Βραζιλία μετά τον διασυρμό της από τους Γερμανούς (Βιντεο)

Χαλάει ο κόσμος στη Βραζιλία μετά τον εξευτελισμό της Σελεσάο από τη Γερμανία εξαγριωμένοι Βραζιλιάνοι στο Σάο Πάουλο έκαψαν σημαίες της χώρας τους μετά το άθλιο πρώτο μέρος.


Τα κρούσματα βίας ήταν ελάχιστα σε όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και ο βασικότερος λόγος για αυτό, ήταν το γεγονός ότι οι «καριόκας» βρισκόντουσαν στο παιχνίδι της κατάκτησης του τίτλου.
Οι αρχές της χώρας, ανέφεραν πως φοβόντουσαν τη στιγμή που η ομάδα θα έμενε εκτός διοργάνωσης. Αυτό έγινε από τη Γερμανία και ήδη ξεκίνησαν τα προβλήματα.
Στο Σάο Πάουλο, εξαγριωμένοι φίλοι της Βραζιλίας έκαψαν σημαίες της ομάδας για να δείξουν την ενόχλησή τους, ενώ φωτιά σε λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα έβαλαν άγνωστοι και έκαψαν ομοιώματα του Νεϊμάρ, επίσης πυροβολισμοί και πανικός επικράτησε στην παραλία της Κόπακαμπανα, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στο Μινεράο πριν το τέλος του ημιτελικού με τη Γερμανία από το φόβο μήπως συμβούν επεισόδια


Το διεθνές κάζο των Βραζιλιάνων

Εν τω μεταξύ καρτούν με τη κηδεία των Βραζιλιανών κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπου
το σενάριο θέλει έναν Γερμανό ιερέα να ψάλλει στην κηδεία της Σελεσάο, με τους Βραζιλιάνους διεθνείς να βουτάνε ένας-ένας στον λάκο, πλην των μεγάλων απόντων του αγώνα, Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα οι οποίοι παρίστανται ωστόσο στην τελετή, όπως και οι Οζίλ και Σίρλε από πλευράς Γερμανίας.



Τώρα στον αγωνιστικό τομέα το ματς δεν αντέχει στην κριτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο η Γερμανία πέτυχε 4 γκολ σε 6 μόλις λεπτά και έμοιαζε να έκανε ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.  
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν χώρο στους Βραζιλιάνους, οι οποίοι πίεσαν, έκαναν 2-3 καλές ευκαιρίες αλλά έπεσαν στον εξαιρετικό -για ακόμη ένα ματς- τερματοφύλακα της Γερμανίας, Νόιερ.   Στο 90' ο Όσκαρ σημείωσε το γκολ της τιμής για τη Βραζιλία   Τα γκολ: 11' Μιούλερ, 23' Κλόζε, 24', 26' Κρος, 29' Κεντίρα, 69', 79' Σίρλε, 90' Όσκαρ.   O Kλόζε με το 16ο γκολ του σε Παγκόσμια Κύπελλα πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ των Μουντιάλ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρονάλντο.

Δηλώσεις είχαμε και από μεγάλους άσσους του παρελθόντος όπως ο Μαραντόνα και ο Πελέ

                                                             Ο Μαραντόνα


Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, λίγο μετά το 7-1 της “νασιοναλμάνσαφτ” στον ημιτελικό του Μουντιάλ της Βραζιλία, ο Μαραντόνα τόνισε:
"Η Γερμανία έμοιαζε σαν δύο Βραζιλίες μαζί. Ήταν σαν να έπαιζαν παιδιά με ενήλικες. Κανείς δεν κερδίζει σήμερα με την ιστορία της φανέλας του. Θα πρέπει να αποδείξεις στα 90 λεπτά πως είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο, αν θέλεις να κερδίσεις" ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Ο Πελέ
Λίγες ώρες μετά την ιστορική συντριβή που γνώρισε η σελεσάο, ο “μεγάλος” Πελέ δεν χάνει την πίστη του στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας και δηλώνει αισιόδοξος πως θα κατακτήσει το Μουντιάλ του 2018.

«Πάντα έλεγα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα κουτί με εκπλήξεις. Κανένας σε αυτόν τον κόσμο δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα. Θα πάρουμε τον 6ο τίτλο στη Ρωσία. Συγχαρητήρια στη Γερμανία», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου που είχε καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο τρεις φορές (1958, 1962 και 1970).

Δεν υπάρχουν σχόλια: