Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τέλος τα τεκμήρια για τους αυτοαπασχολούμενους – Ποιούς καίει το περιουσιολόγιο

Το περιουσιολόγιο, που έρχεται να αντικαταστήσει τα τεκμήρια διαβίωσης, είναι ο προσδιορισμός του φόρου από την Εφορία, και θα γίνεται με βάση το ύψος της περιουσίας αλλά και τον τρόπο διαβίωσης του φορολογούμενου.


Ο Ράιχενμπαχ έχει φέρει στην Ελλάδα Γάλλους ''εξπέρ'' στα φορολογικά οι οποίοι, σύμφωνα με τον Capital, ξεκίνησαν να εκπαιδεύουν Έλληνες ελεγκτές στη χρήση του περιουσιολογίου, που αντικαθιστά, πιθανότατα από το 2014, τα τεκμήρια διαβίωσης για τους αυτοαπασχολούμενους.

Περιουσιολόγιο ουσιαστικά βαπτίζεται ο προσδιορισμός του φόρου διοικητικά, δηλαδή απ'ευθείας από την Εφορία που θα υπολογίζει το εισόδημα αφού προηγουμένως θα βρίσκει και θα μελετάει το ύψος της περιουσίας αλλά και τον τρόπο διαβίωσης του φορολογούμενου
Περιουσιολόγιο ουσιαστικά βαπτίζεται ο προσδιορισμός του φόρου διοικητικά, δηλαδή απ'ευθείας από την Εφορία όπως έχει θεσπιστεί με τον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Δηλαδή η Εφορία θα υπολογίζει το εισόδημα αφού προηγουμένως θα βρίσκει και θα μελετάει το ύψος της περιουσίας αλλά και τον τρόπο διαβίωσης του φορολογούμενου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: