Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τους πολιτικούς αρχηγούς;

Άκρως διαφωτιστικά είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης για την εικόνα των πολιτικών αρχηγών στην κοινωνία. Η εικόνα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, παρά τη λήψη «καταιγίδας» επώδυνων μέτρων, παραμένει αρκετά καλή, καθώς «θετική» άποψη και «μάλλον θετική» έχει συνολικά το 37,4%, ενώ «αρνητική» και «μάλλον αρνητική» το 56,1% των ερωτηθέντων.


Καλή είναι και η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να καρπωθεί την κοινωνική δυσφορία για το Μνημόνιο. «Θετικά» και «μάλλον θετικά» απαντά το 35%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 56,9% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Χαμηλή είναι η πτήση και υψηλή η φθορά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος δεν βελτίωσε τη θέση του μέσω της συμμετοχής του στην κυβέρνηση. Μόλις το 15,1% έχει «θετική» και «μάλλον θετική» άποψη, ενώ «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» απαντά το 77,2% των ερωτηθέντων πολιτών.

Καλύτερη είναι η εικόνα του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, που φαίνεται να αποφεύγει την κυβερνητική φθορά, καθώς το 25,9% έχει «θετική» και «μάλλον θετική» άποψη, έναντι 65% των ερωτηθέντων που έχουν αντίθετη τοποθέτηση.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποσοστά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου. «Θετική» και «μάλλον θετική» είναι η άποψη του 14,9% όσων απάντησαν, ενώ «αρνητική» και «μάλλον αρνητική» άποψη έχει το 65,8%. Δεν θέλησε να απαντήσει το 19,4%.

Το πρόσωπο των ημερών, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, διαθέτει με άνεση την πιο επιβαρυμένη εικόνα. «Αρνητική» και «μάλλον αρνητική» γνώμη έχει το 87,8% των πολιτών, ενώ «θετική» και «μάλλον θετική» άποψη διατυπώνει το 5,1%. Το 7,1% δεν απαντά.

Τέλος, ο νέος γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, φαίνεται να χρειάζεται περισσότερη επικοινωνία με τους πολίτες, καθώς το 39,4% δεν παίρνει θέση, το 14,6% έχει «θετική» και «μάλλον θετική» γνώμη, ενώ «αρνητική» και «μάλλον αρνητική» διατύπωσε το 46%


Δεν υπάρχουν σχόλια: