Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά

Προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά από τη σημερινή απόφαση του ανακριτή και εισαγγελέα για την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και του ενός εκ των συμμετεχόντων στο φόνο του Παύλου Φύσσα.


Κι αυτό γιατί ενώ προφυλακίζονται άνθρωποι για ψύλλου πήδημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μέλη της ΧΑ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους που σόκαραν και εξέπληξαν την Ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία, αλλά και έγινε μέγα για άλλη μια φορά, θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης με καθόλου κολακευτικά λόγια για τη χώρα μας.

Το πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι ότι διαψευστήκαν τα όσα είχε πει σε ομιλία του στον Αμερικανοεβραϊκό σύλλογο, όταν ανέφερε ότι συνελήφθη και φυλακίστηκε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία θα γίνει συντριπτική για τον κ. Σαμαρά εάν αποφυλακιστεί και ο αρχηγός των νεοναζί Ν Μιχαλολιάκος.

Η ενόχληση του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού ήταν εμφανέστατη παρ ότι τόνιζαν ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, και μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου είπε προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι πως η αληθή προδικασία τώρα μόλις άρχισε.

Οι αντιδράσεις παντός και στο εσωτερικό δεν είναι λίγες και προέρχονται από πολλούς τομείς της του κράτους που θεωρούν λανθασμένη την απόφαση, κι αναφερόμαστε σε ποιητικούς κύκλους, καθώς επίσης και σε δικαστικό, για να μην αναφέρουμε τον δημοσιογραφικό χώρο όπου πολλοί έχουν ξεσπαθώσει εναντίον της απόφασης, και πολλοί αναρωτιούνται ποιες λογικές οδηγούν αποφάσεις με δυο μετρά και δυο σταθμά από την ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη.


Επίσης μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για το εάν μπορεί η πολιτεία να διακόψει τη χρηματοδότηση του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: