Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κολυμπούν από την Κύπρο στο Ισραήλ!

Έξι Ισραηλινοί επιχειρούν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρΞεκίνησαν από τη Λεμεσό για το Τελ Αβίβ και αναμένεται να φτάσουν στον προορισμό τους την ερχόμενη Κυριακή


Έναν ανθρώπινο άθλο, να διανύσουν κολυμπώντας την απόσταση Κύπρου-Ισραήλ, 380 χιλιομέτρων, επιχειρούν έξι Ισραηλινοί κολυμβητές, που χθες στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησαν από την όμορφη μαρίνα του ξενοδοχείου St Raphael Λεμεσού, με προορισμό το Τελ Αβίβ και την πόλη Χερσλίγια (Herzliya) στην κεντρική ακτή του Ισραήλ, και με στόχο να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης μεγάλης απόστασης, που τώρα είναι 365 χιλιόμετρα. Αναμένεται να φτάσουν στον προορισμό τους την ερχόμενη Κυριακή.

Η «Σ» ήταν παρούσα κατά την αναχώρηση των έξι κολυμβητών και των τριών μελών του πληρώματος του σκάφους καταμαράν, που θα τους συνοδεύει στη διάρκεια αυτού του εκπληκτικού κολυμβητικού μαραθωνίου, που επιχειρείται για πρώτη φορά στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, και που παρακολουθείται με τεράστιο ενδιαφέρον τόσο από τον Τύπο όσο και από ιδιωτικούς και άλλους φορείς στη γειτονική χώρα.
Μέρα και νύχτα στο νερό!
Ο κάθε κολυμβητής θα διανύει καθημερινά περίπου 10-12 χιλιόμετρα κολυμπώντας, για 5-6 συνεχή μερόνυχτα (είναι το αντίστοιχο τρέξιμο 50 χιλιομέτρων τη μέρα, για 5-6 συνεχείς μέρες). Πρόκειται για μια κολυμβητική σκυταλοδρομία, όπως μας εξήγησαν, αφού κάθε φορά, ένας κολυμβητής θα βρίσκεται στο νερό, ένας άλλος θα είναι παρατηρητής και στη συνέχεια θα τον διαδέχεται. Έτσι θα κολυμπούν ο ένας μετά τον άλλον, μέρα και νύχτα, ενώ το σκάφος θα ακολουθεί σε απόσταση 10-15 μέτρων. Και μη νομίσετε ότι πρόκειται για επαγγελματίες αθλητές νεαρής ηλικίας - είναι έξι οικογενειάρχες, ελεύθεροι επαγγελματίες στον χώρο της τεχνολογίας, της επιστήμης και της επικοινωνίας, που αγαπούν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το κολύμπι, μεταξύ 40 και 65 χρονών, οι περισσότεροι πολύτεκνοι, πατέρες τριών και τεσσάρων παιδιών.

Όλοι με εισιτήριο one way
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία - μέλος της ομάδας, ο 65χρονος Udi Erell, είναι πατέρας δύο ενήλικων παιδιών και παππούς πέντε εγγονιών! Όπως μας είπε πριν βουτήξει στο νερό για την έναρξη αυτής της τιτάνιας κολυμβητικής περιπέτειας, το «μυστικό» του για τη συμμετοχή του στην ομάδα είναι η συνεχής προσπάθεια για καλή φυσική κατάσταση, η καλή υγεία βέβαια «και το κυριότερο να είσαι με νέους συνεχώς!», όπως είπε.

«Νιώθω ότι μπορώ να τα καταφέρω σε αυτόν τον μαραθώνιο και προετοιμάστηκα γι’ αυτό. Κάθε μέρα από τον περασμένο μήνα κολυμπούσα πολλά χιλιόμετρα, όπως και οι υπόλοιποι της ομάδας και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κολυμπήσουμε την απόσταση των 380 χιλιομέτρων. Ο καιρός σήμερα είναι θαυμάσιος κι ελπίζω να μείνει έτσι μέχρι την Κυριακή, και να μην έχουμε φουρτουνιασμένη θάλασσα και μεγάλα κύματα που θα μας δυσκολέψουν. Αν δεν τα καταφέρουμε τελικά, θα προσπαθήσουμε και του χρόνου!».

Ένας άλλος από την ομάδα, ο 47χρονος Oded Rahav, επιχειρηματίας στον χώρο της μουσικής, ανέφερε στη «Σ» ότι επισκέφθηκε την Κύπρο δύο φορές προηγουμένως και του έκανε εντύπωση το Τρόοδος. «Όμως», πρόσθεσε, «ποτέ μέχρι τώρα δεν έφυγα από την Κύπρο κολυμπώντας - μόνο με αεροπλάνο. Για πρώτη φορά ήρθαμε όλοι στην Κύπρο με εισιτήριο one way, χωρίς επιστροφή! (Γέλια). Του χρόνου θα θέλαμε να κάνουμε αυτό το κολυμβητικό ταξίδι μαζί με μια ομάδα Κυπρίων κολυμβητών!».


Δεν υπάρχουν σχόλια: