Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πολιτική ανακούφιση Σαμαρά μετά τη προφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Ένα τεράστιο «ΟΥΦ» που πέρασε όλο τον Ατλαντικό βγήκε από το επιτελείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο άκουσμα της είδησης για την προφυλάκιση του αρχηγού των νεοναζί Νίκου Μιχαλολιάκου, διότι εάν η απόφαση ήταν διαφορετική το πρόβλημα που θα έχει σε πολιτικό επίπεδο θα ήταν δύσκολα διαχειρίσημο.


Βέβαια ο κ Σαμαράς είχε φροντίσει να στείλει τα μηνύματα του από τη Ουάσιγκτον, όταν είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, και συνέχισε:

«Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι
Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη»

«Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι, κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Ουάσιγκτον μετά τη συνάντησή του σήμερα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπαϊντεν.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από δυο εβδομάδες.

Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη, είπε ο πρωθυπουργός.


Όλα γίνονται με βάση το νόμο, η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: