Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Έξω φρενών φέρεται να είναι ο κρατούμενος Ν Μιχαλολιάκος στη ΓΑΔΑ

Αυτή την ώρα στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, στην αντιτρομοκρατική, κρατούνται σε διαφορετικούς χώρους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι οργισμένοι, ενώ δεν έχουν πει το παραμικρό.


Ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είναι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς εμφανίζεται ως υπαρχηγός.
Για τον Χρήστο Παππά αλλά και για τον βουλευτή Νίκο Μίχο έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται.
Επίσης δυο εν ενεργεία αστυνομικοί είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για συμμετοχή στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Όλοι τους κατηγορούνται για το έγκλημα του «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος, Ανθρωποκτονίες, εκβιασμοί, αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των εννέα σελίδων που έχει συντάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Συνολικά κατηγορούνται τουλάχιστον 32 άτομα της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτη, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους αποδίδονται κατηγορίες για 5 ανθρωποκτονίες, του Παύλου Φύσσα και αλλοδαπών, για σωρεία επικίνδυνων σωματικών βλαβών, για βομβιστικές επιθέσεις στον Βόλο.

Επίσης, για ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμούς με χρήματα που έπαιρναν από αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Η έρευνα ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα και οι αρχές έχουν "δέσει" σύμφωνα με πληροφορίες τους συλληφθέντες, με τα αδικήματα. Πολλά έχουν στοιχειοθετηθεί από τους κοριούς της αντιτρομοκρατικής και τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν λογαριασμοί για να διαπιστωθεί που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα που μάζευε τόσο καιρό η οργάνωση.


Βρισκόμαστε, δηλαδή, μπροστά σε μια νέα κατηγορία η οποία έχει ποινή έως και 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: