Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια είναι αυτά στα οποία συμπίπτουν οι μαρτυρίες πρώην μελών της Χρυσής Αυγής

Τα πρώην μέλη σε μαρτυρίες ενώπιων των διωκτικών αρχών συμφωνούν στις καταθέσεις τους σε πάμπολλα σημεία, παρ ότι οι μαρτυρίες έχουν παρθεί σε διαφορετικό χρονικό διάστημα και δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλο.Πρέπει να σημειώσουμε πως οι μάρτυρες βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, για ευνόητους λόγους,


«Υπήρχε στρατιωτική οργάνωση και εκπαίδευση στη Μάνδρα και τη Μαλακάσα. Να σημειώσω ότι επέλεγαν σωματώδεις τύπους και κατά προτίμηση αυτούς που είχαν γνώσεις πολεμικών τεχνών.
Όσοι είχαν γνωριμίες μέσα στην οργάνωση δεν πέρναγαν από εκπαίδευση, που ήταν ιδιαίτερα σκληρή και μάλιστα εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω τις κλωτσιές που έφαγα στο κεφάλι και κυκλοφορούσα με πρησμένο αυχένα».

«Οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς και Έλληνες ήταν προγραμματισμένες και δεν ήταν τυχαίες. Οι εντολές δίνονταν συνήθως με μηνύματα και πάντα στο τέλος υπήρχε η εντολή "διαγράψτε το μήνυμα».

«Ήταν εύκολο να μπεις στην οργάνωση αλλά αδιανόητο να βγεις διότι κινδύνευε η ζωή σου».

«Όταν πρωτοπήγα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, ο τοπικός γραμματέας πλαισιωνόταν από δυο σωματώδης τύπους που φερόντουσαν με στρατιωτικό τρόπο, τότε κατάλαβα ότι δεν πρόκειται για κόμμα αλλά για παραστρατιωτική οργάνωση».

«Στις συγκεντρώσεις μας έκαναν πλύση εγκεφάλου, λέγοντας μας πως μόνο η Χρυσή Αυγή είναι καθαρό και τίμιο κόμμα και όλοι οι υπόλοιποι είναι κλέφτες διεφθαρμένοι κι αδελφές».

Αυτά είναι μερικά απ’ όσα λένε οι προστατευμένοι μάρτυρες πρώην μέλη της οργάνωσης, που θεωρείται από τους εισαγγελείς ως εγκληματική οργάνωση.

Τα συμπεράσματα νομίζω πως είναι προφανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: