Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής σε όλα τα επίπεδα

Συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εθνος» για την εγκληματική δράση που αναπτύσσουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει πρώην στέλεχος της οργάνωσης.

Μέσα από τη χειμαρρώδη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Εθνος» το επί 1,5 χρόνο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, έρχονται στο φως στοιχεία – εφιάλτης για:
Την ιεραρχία, την δομή και τα κέντρα λήψης αποφάσεων των οργανώσεων.
Τις… εισαγωγικές εξετάσεις που πρέπει να περάσει ένα μέλος για να μπει στα τάγματα εφόδου.
Την καταγραφή «επιδόσεων» με την οποία ελέγχεται η… πρόοδος των μελών τοπικών οργανώσεων.
Την παροχή «προστασίας» σε μαγαζιά και την υπόγεια μάχη με την αλβανική μαφία.

Επίσης παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Επιπλέον μετά από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια και απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, οι υποθέσεις που φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μελων ή υποστηρικτών της ΧΑ, ανατίθενται εξολοκλήρου στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 υπήρξε και πάλι αντίστοιχη απόφαση απόσυρσης των αστυνομικών σε βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος όμως ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου επέστρεψαν σε ορισμένους από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Την προστασία τους για τις μετακινήσεις ή την παρουσία τους σε συγκεκριμένους χώρους θα αναλαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων εφόσον τους υποβληθεί αίτημα.

Εν τω μεταξύ πέντε Χρυσαυγίτες συνέλαβε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη!
Στην κατοχή τους βρέθηκαν σπρέι πιπεριού, πτυσσόμενα γκλοπ, σουγιάδες και κροτίδα
Τα πέντε άτομα που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της , «ώρα 22:40 στη Θεσσαλονίκη πέντε άτομα τα οποία κατείχαν έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής και δήλωσαν μέλη της, ελέγχθηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε απόσταση 30 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή Δικαστηρίων και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σπρέι πιπεριού, 3 πτυσσόμενα γκλοπ, 2 σουγιάδες και μία κροτίδα. Οι δράστες συνελήφθησαν. Διενεργείται προανάκριση.».

Και επιπλόων με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκε διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» που είχε προαναγγείλει εδώ και μέρες, για το Σάββατο η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση-εκδήλωση, που σχετίζεται με την διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη».

Πάντως, έχει σημασία να αναφερθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής «εξαφανίστηκε» από το ημερολόγιο εκδηλώσεων της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής η εκδήλωση «διανομής τροφίμων μόνο σε Έλληνες», κάτι που εκτιμάται ότι οδηγεί προς αναβολή.


Την ίδια ώρα, σε νέα αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν φορείς και αντιναζιστικές κινήσεις το Σάββατο 10.00 στη Νίκαια, στην πλατεία Παιδικής Στέγης, κοντά στο Περιβολάκι της Νίκαιας, ως απάντηση σε προγραμματισμένη «διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής, λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα μερικά χιλιόμετρα μακριά στο Κερατσίνι. Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση κι άλλες εκδηλώσεις για τη συνέχεια συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο της Νίκαιας το απόγευμα της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: