Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η Σολομώντειος απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου δεν αγγίζει τον Μπερλουσκόνι

Παρά τη καταδίκη του ο Μπερλουσκόνι δεν θα πάει φυλακή, και ούτε τα πολίτικα του δικαιώματα θα χάσει, κι αυτό διότι είναι 76 ετών και σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, άνθρωποι άνω των 70 ετών δεν οδηγούνται στη φυλακή εκτός αν κρίνονται άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των άλλων.


Αντ’ αυτού ο Μπερλουσκόνι θα τεθεί, για το αντίστοιχο διάστημα, σε κατ' οίκον περιορισμό ή θα προσφέρει κοινωφελή εργασία.
Αν και εφόσον υπάρξει κάποια θέση - υπηρεσία, την οποία η ηλικία του, τού επιτρέπει να υπηρετήσει, θα επιλεγεί η δεύτερη λύση αλλιώς θα υποχρεωθεί να περάσει το ένα έτος που πρέπει να εκτίσει στο σπίτι του.

Τώρα ως αναφορά τα πολιτικά του δικαιώματα, ιταλοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι με βάση την απόφαση του Ιταλικού ανωτάτου δικαστηρίου να επανεξεταστεί η προηγούμενη απόφαση από εφετείο, η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρος με αποτέλεσμα να έχουν παραγράφει τα αδικήματα.

Από τη πλευρά του ο Σύλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Ιταλικής δικαιοσύνης μέσα από μαγνητοσκοπημένο βίντεο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: