Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Θέλουν να βάλουν φυλακή τη μισή Ελλάδα

Ξέρουν ότι οι φυλακές της χώρας δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους , γι’ αυτό πήραν την απόφαση να αναβαθμίσουν τα «σωφρονιστικά» καταστήματα – που ο θεός να τα κάνει – γιατί έχουν σκοπό να βάλουν φυλακή τη μισή Ελλάδα.Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε μέσα εμείς αυτούς;

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Τα κυριότερα προγράμματα και δράσεις που εφαρμόστηκαν ή εφαρμόζονται τα 2012 - 2013 είναι τα εξής με δεδομένο μάλιστα, ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου έμεινε περίπου ο μισός από αυτόν πριν από τρία χρόνια:

 1. Εντατικοποίηση Κατασκευαστικού έργου Λειτούργησαν εντός του 2012:

Α. Μια επιπλέον πτέρυγα του  Καταστήματος Κράτησης στη Νιγρϊτα Σερρών
Β. Παραδόθηκε τα Νέο Κατάστημα Κράτησης Χανίων
Γ. Το Κατάστημα Κράτησης Δράμας έχει ολοκληρωθεί και απομένει η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού.

2. Νομοθετικές Πρωτοβουλίες

Α. Με υπουργική απόφαση τροποποιήθηκαν οι προϋποθέσεις κράτησης στα αγροτικά καταστήματα, ακόμη δε με διατάξεις νόμου αυξήθηκαν οι περιπτώσεις μεταγωγής κρατουμένων ακόμη και με ποινές έως 10 έτη προς αυτά.
Β. Επεκτάθηκαν οι ευνοϊκές διατάξεις για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης του Ν. 4043/2012 - Κρατούμενοι με μικρές ποινές.
Γ Με διατάξεις νόμου προβλέφθηκε άτι μέχρι την ολοκλήρωση της ένταξης των θεραπευτικών Καταστημάτων Κράτησης στο Εθνικά Σύστημα Υγείας, οι γιατροί ταυ ΕΣΥ Θα παρέχουν υποχρεωτική υπηρεσία στα καταστήματα κράτησης για να καλυφθούν-ενισχυθούν οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες αυτών.
Δ. Αναμόρφωση ταυ Κώδικα περί Ναρκωτικών Ν. 4138/2813 με στροφή στη Θεραπευτική αντιμετώπιση του εξαρτημένου χρήστη σύμφωνα με τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πολιτικές πρόληψης  και αντιμετώπισης του φαινομένου.
Ε. Το σχέδιο νόμου για τα μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων κ.λπ. (βραχιολάκι) ολοκληρώθηκε. Εκκρεμεί από διμήνου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με Υπουργό τον κ. Δένδια 

Δεν υπάρχουν σχόλια: