Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τώρα δικαιώνετε ο Γ Παπανδρέου

Του Σπύρου Αλινού
Βλέποντας σήμερα να κάθονται στις πολυθρόνες εξουσίας ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, δεν μπορεί παρά να αισθανθούμε τουλάχιστον οργή και αηδία.

Plus500
Βλέποντας σήμερα τους Έλληνες να βασανίζονται, να υποφέρουν και να λοιδορούνται από τους κάθε λογίς «μπράβους» του φασισμού, αισθανόμαστε μίσος και επιθυμία εκδίκησης για όλους όσους διέφθειραν και διαφθείρουν τα παιδιά μας, την κοινωνία μας και δυσφημούν την πατρίδα μας.
Βλέποντας σήμερα πλέον καθαρά και απρόσκοπτα τη διαμάχη μεταξύ Σαμαρά- Βενιζέλου και Τσίπρα, αντιλαμβάνεται κάθε Έλληνας, το βρώμικο παιχνίδι που στήθηκε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

Αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να ‘’πείσουν’’ τους Έλληνες ότι κάποιος από τους ..δύο μπορεί να εφαρμόσει καλλίτερα τα σχέδια, τα προγράμματα και της ιδέες του Γιώργου Παπανδρέου.

Ναι ! Του Γιώργου Παπανδρέου, που όλοι μαζί «τακίμιασαν», για να τον διώξουν και να αναλάβουν την εξουσία οι απόγονοι των εφιαλτών του «ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89» .
Σκοπό είχαν και έχουν, τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα την καταστροφή του συνδετικού εθνικού μας ιστού, ώστε μεταβληθούμε σε χώρα  «Γότθων και Γοδεφρίγων»

Ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο, τον Τσίπρα και οι άλλοι εραστές (υπάλληλοι) της εξουσίας, έδωσαν ρεσιτάλ ανθελληνικής συμπεριφοράς ΑΝΤΙΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗΣ …λύσσας και πολιτικής αθλιότητας.
Η Ελλάδα είναι, η μόνη χώρα, που ΟΛΗ η αντιπολίτευση, «κινήθηκε» μέσα στα πλαίσια της Εσχάτης Προδοσίας !
Ο άνθρωπος που «φταίει» για όλα, δικαιώθηκε σε όλα....
-Για την ανάγκη του μνημονίου ως μοναδική λύση?
-Δικαιώθηκε από τις πολιτικές όλων των μετέπειτα κυβερνήσεων.
-Για την διαπραγμάτευση, την υποτιθέμενη βοήθεια της Ρωσίας.
-Δικαιώθηκε από τα γεγονότα της Κύπρου.
-Για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αντιμετώπισης διαφθοράς.
-Δικαιώθηκε, έγινε το σύνθημα μέχρι και του τελευταίου κόμματος. Τότε έλεγαν για εξωγενής τεχνητή κρίση, ότι εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.
-Για την ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών παρατάξεων για την εξεύρεση λύσης.
-Δικαιώθηκε, μετά την αποχώρηση του υπήρξε σταθερή προσπάθεια δημιουργίας συνεργασιών από όλους (όχι επιτυχημένα).

-Για το δημοψήφισμα.
-Δικαιώθηκε, λόγω των εξελίξεων. Όλες οι μετέπειτα εκλογές έγιναν με κεντρικό διακύβευμα το ερώτημα του δημοψηφίσματος, με την διαφορά ότι οι εκλογές, με τις συνθήκες που έγιναν, ενίσχυσαν όλα τα λαϊκιστικά ακραία κόμματα, διαμορφώνοντας το μετά-αποκαλυπτικό κοινοβούλιο που ζούμε σήμερα.

-Για το ΠΑΣΟΚ, επέμεινε να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική φιλοευρωπαϊκή πολιτική, που αυτός χάραξε, ως μόνη ρεαλιστική λύση εξόδου από την κρίση, απέναντι στον λαικιστικό λόγο του μπλοκ της δραχμής.

-Δικαιώθηκε... από τον Βενιζέλο!
Αναδίπλωσε την έως τότε πολιτική του κόμματος, προσπαθώντας να συναγωνιστεί σε αντιμνημονιακό λαϊκισμό τον σύριζα, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε αναγκαστικά σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου. Έδωσε τον ρόλο του σοβαρού φιλοευρωπαίου μεταρρυθμιστή στην μέχρι τότε αντιμνημονιακή ΝΔ και άφησε το κόμμα μετέωρο και μπερδεμένο μεταξύ αντιμνημονιακού λόγου και μνημονιακής πράξης, το αυτοακύρωσε και στην ουσία το διέλυσε. Μπράβο Βαγγέλη!

-Μέχρι και για τον νόμο ιθαγένειας... η δικαίωση ήρθε καρφωτή μέσω ΝΒΑ.

Όταν έχεις δίκιο, είναι σπατάλη δυνάμεων να επιχειρηματολογείς απέναντι στην λάσπη.
Όταν έχεις δίκιο, το δυνατότερο επιχείρημα το φέρνει μόνος του ο χρόνος.

Η δικαίωση ήρθε αναπόφευκτα.

Τώρα ήρθε ο χρόνος της επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: