Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Τσίπρας: Επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με πυλώνες τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του που δημοσιεύετε αύριο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» λέει ότι χρειάζεται: «Επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με πυλώνες τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, ρήτρα ανάπτυξης και "πάγωμα" στην αποπληρωμή των τόκων»

Plus500
Και συνεχίζει, «μια τέτοια συμφωνία θα μας απάλλασσε, τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία, από την υποχρέωση καταβολής τόκων ύψους πάνω από 25δισ. ευρώ».

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμά πως «θα απελευθερώναμε πόρους με τους οποίους θα μπορούσαμε και να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη».

Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, σημειώνει ότι, εάν δεν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους στη βάση αυτής της προοπτικής «Εμείς δεν θα συναινέσουμε.
Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω να πούμε αυτά που λέει ο κ. Στουρνάρας: Τι να κάνουμε;
Το ταγκό θέλει δύο, τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί».


Και επαναλαμβάνει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν μας αναγκάσουν να οδηγηθούμε σε αυτές.
Και τότε ας το γνωρίζουν: για εμάς προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού μας και όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: