Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Παραπέμθει ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τη βουλή με μεγάλη πλειοψηφία

Με συντριπτική πλειοψηφία για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα αποφάσισε η βουλή την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα δύο σε βαθμό κακουργήματος, αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος και ένα σε βαθμό πλημμελήματος, της νόθευσης εγγράφου το οποίο συγκέντρωσε και τις λιγότερες ψήφους, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του έβαλλε και κατά της Βουλής, που ετοιμάζεται να στήσει «Ειδικό δικαστήριο για λίστα Λαγκάρντ και όχι για τα μεγάλα σκάνδαλα από τα οποία πλούτισαν πολιτικοί, όπως είπε τονίζοντας πως η «ιστορία επαναλαμβάνεται μετά από 25 χρόνια, ως φάρσα».

 Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε και στην προανακριτική επιτροπή για τις συχνές, πάνω από 100 όπως είπε, εμφανίσεις της στα ΜΜΕ, για τις κρίσεις της τύπου «Θα γελάει το σύμπαν αν πάει για πλημμέλημα» για την αποδόμηση των συνεργατών του και για τον «ντροπιαστικό» τρόπο που εξέταζαν τους μάρτυρες.

Έκανε λόγο για εμπαιγμό επειδή η επιτροπή του έδωσε 17 μέρες προθεσμία για να διαβάσει τη δικογραφία 20.000 σελίδων, δηλαδή του ζητούσε να διαβάζει 1.300 σελίδες ημερησίως και συνέκρινε την περίπτωση αυτή με εκείνη της Τουρκίας και την υπόθεση Οτσαλάν, λέγοντας πως η Τουρκία τιμωρήθηκε από τον οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Να σημειωθεί ότι υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού για τα αδικημάτων της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είχαν ταθεί όλοι οι εκπρόσωποι κομμάτων, ενώ για αυτό της νόθευσης είχε διαφωνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση με τους εκπροσώπους της να ζητούν την αντικατάστασή του από με το αδίκημα της υπεξαγωγής σε βαθμό κακουργήματος.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Σε σύνολο 283 παρόντων βουλευτών, βρέθηκαν 269 έγκυρα ψηφοδέλτια, 9 άκυρα και 5 λευκά.

Για το αδίκημα της νόθευσης:
Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34 και 67 παρών

Για το αδίκημα της απιστίας:
Υπέρ 206, κατά 42 και παρών  18

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος:
220 υπέρ, 35 κατά και 11 παρών

Γράψου τώρα στο Newsletter και κέρδισε μια δωροεπιταγή 50€ Απ το supermarket της επιλογής σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: