Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μέρκελ προς Σαμαρά: Μη τολμήσεις να κάνεις εκλογές πριν από εμένα.

Δεν χρειάζεται να είσαι σοφός για να καταλάβεις ότι οι μέρες των εντολοδόχων της τρόικας είναι μετρημένες. Η δικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προσπαθεί να κρατηθεί με οποιοδήποτε κόστος στην εξουσία γνωρίζοντας εξαρχής ότι οι εντολές της Μερκελ ήταν να αντέξει μέχρι να ολοκληρωθούν οι Γερμανικές εκλογές
Plus500
Όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση.
Γιατί αν κι έδωσε γη και ύδωρ στην Τρόικα, δεν πήρε αυτά που περίμενε όπως τα περίμενε.
Το πιο δύσκολο απ' όλα όμως για την κυβέρνηση, είναι ότι πρέπει να αρχίσει άμεσα να θυσιάζει την εκλογική της πελατεία με απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων προκειμένου να ξεκινήσει η τμηματική καταβολή της πολυπόθητης δόσης.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης -οι οποίοι ενέκριναν την τμηματική καταβολή της δόσης 6,8 δισ. ευρώ- ο κ. Στουρνάρας είπε ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίο είναι ότι ως τις 19 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί την Τρίτη και το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση, την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, τις ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα για την υγεία και ρυθμίσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα τον κάθε έλληνα πολίτη επί τω χείρω, και σαφώς δεν μπορούν να γίνουν χωρίς απολύσεις.

Μέχρι τώρα η κυβερνώντες γνώριζαν, πως όσες απολύσεις κι αν γίνουν στον ιδιωτικό τομέα οι αντιδράσεις θα ήταν σποραδικές και υποτονικές, όμως τα πράγματα αλλάζουν τώρα που θα υποχρεωθούν σε απολύσεις στο δημόσιο.
Κι αυτό διότι θεωρείται πιο συμπαγείς η μάζα των εργαζομένων εκεί, και τα μέτωπα τα οποία καλείται η κυβέρνηση να ανοίξει, θα είναι πολλαπλά με απρόβλεπτες αντιδράσεις.
Γι’ αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι συμμερίζονται την άποψη ότι θα έχουμε εκλογές αμέσως μετά τις γερμανικές.

Είδωμεν 

Δεν υπάρχουν σχόλια: