Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

«Βόμβα» της κυβέρνησης στο νοσοκομείο Ζακύνθου και τον τουρισμό

Παρ’ ότι η Ζάκυνθος είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της χωράς μας, χωλαίνει σε ένα βασικό σημείο για τα κριτήρια των tour operator, καθώς και του οικογενειάρχη τουρίστα, κι σ’ αυτό όπως και σε τόσα άλλα υπεύθυνο ξανά είναι το κράτος. Και για να γίνουμε σαφείς αναφερόμαστε στο νοσοκομείο Ζακύνθου.
Plus500
Ένα νοσοκομείο από τα πιο σύγχρονα που υπάρχουν, και πλήρη τα διεθνή στάνταρ, αλλά δεν έχει φάρμακα ακόμα και για την πιο απλή πάθηση. Ούτε λόγος για καρκινοπαθείς ή νεφροπαθείς κλπ.
Ένα νοσοκομείο που υπολειτουργεί λόγο έλλειψης προσωπικού σε όλους τους τομείς.
Επίσης ελλείψεις παρατηρούνται και σε ιατρικά σκευάσματα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να υποχρεώνονται να τα προμηθεύονται από εξωτερικά φαρμακεία. Κι αυτό γιατί έχει καθυστερήσει η έγκριση του προϋπολογισμού, ύψους 4,6 εκ. ευρώ!

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων, Βαγγέλης Τσώλας, αναφέρει πως τόσο αυτός, όσο και οι συνάδελφοί του βρίσκονται σε απόγνωση, και συνεχίζει λέγοντας:

«Ο προϋπολογισμός δεν έχει εγκριθεί, ενώ το περιβόητο πρόγραμμα προμηθειών που ανέρχεται σε 2.150.000 ευρώ, θα φτάσει από τρεις έως έξι μήνες. 
Προσπαθούμε να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όμως δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα. 
Τους στείλαμε και μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια απάντηση έως τώρα. 
Εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουμε εξέλιξη, τότε γνωστοποιώ πως αμέσως μετά αρχίζουμε δυναμικές κινητοποιήσεις, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. 
Δυστυχώς, κάθε τρεις και λίγο διεκδικούμε τα αυτονόητα, όπως είναι το να υπάρχουν φάρμακα στο νοσοκομείο μας. 
Οι επιχειρηματίες του τουρισμού πρέπει να ενεργοποιηθούν και να μας συμπαρασταθούν, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και αν το νοσοκομείο κατεβάσει ρολά, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο».


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί tour operator θα επανεξετάσουν τη στάση τους, ως αναφορά τις μεταβιβάσεις τουριστών προς το νησί, τις επόμενες μέρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: