Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

«Συμμαχία» Ελλάδας -Ισραήλ στον πόλεμο κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού

Τη «συμμαχία» Ελλάδας -Ισραήλ στον πόλεμο κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού αλλά και των νεοναζιστικών ομάδων, ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο ομόλογός του, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Γιτζάκ Ααρόνοβιτς, οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του ισραηλινού υπουργού στη χώρα μας.
Plus500
Οι δύο υπουργοί κατέληξαν στο να υπογράψουν, στο άμεσο μέλλον, συμφωνία για την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας κυρίως στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και σε θέματα πολιτικής προστασίας.
«Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής και να πω δύο μόνο πράγματα:
Ότι η ελληνική κοινωνία του 21ου πρώτου αιώνα, αλλά και το ελληνικό κράτος, δεν έχουν κανένα περιθώριο ανοχής απέναντι στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Τα δύο αυτά φαινόμενα πρέπει να εξοβελιστούν από την ελληνική πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Σε ό,τι αφορά στην τρομοκρατία, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας είναι μία μάχη διαρκής. Είχα πει από την αρχή όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ένα χρόνο πριν, ότι θα ήταν μεγάλο λάθος οποτεδήποτε να θεωρηθεί ότι η μάχη απέναντι στην τρομοκρατία έχει κερδηθεί. Η μάχη αυτή είναι διαρκής και θα συνεχιστεί με επαγρύπνηση του κράτους και των υπηρεσιών του».
Από την πλευρά του ο κ. Ααρόνοβιτς τόνισε ότι έχουμε χρέος να καταπολεμήσουμε τον φασισμό, να καταπολεμήσουμε τον αντισημιτισμό, φαινόμενα τα οποία διαχέονται σε όλο τον κόσμο και σε όλη την Ευρώπη.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: